Kosova’da Mursi Eylemi

Kosova’da Mursi Eylemi

Kosova’nın Prizren şehrinde 31. Başkanlar Kurulu Toplantısı için bulunan Eğitim Bir-Sen üyeleri, Mısır’ın darbeyle devrilen ve idam kararı verilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammet Mursiye destek verdi....

Kosova’nın Prizren şehrinde 31. Başkanlar Kurulu Toplantısı için bulunan Eğitim Bir-Sen üyeleri, Mısır’ın darbeyle devrilen ve idam kararı verilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammet Mursiye destek verdi.

Yaklaşık 150 kişilik grup ellerindeki dövizle tarihi taşköprü üzerinde toplandı. Slogan atan eylemciler, Mursi’nin idamını protesto etti. Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak sevgilerinin tepkilerinin sınır tanımadığını, idamların karşısında olduklarını, iradenin yeniden tanınmasını ve hakkın yeniden teslim edilmesini belirterek şöyle konuştu:

"Bugün Mısır’da 121 kişinin idam kararıyla ilgili tarihi bir karar verilmek üzere Mısır’da halkın iradesine ipotek koyan Mısır’daki darbe yönetiminin başta seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere tamamı hakkında verdikleri idam kararının zulümlerin zorbalıklarının bugün tescil edilme günü olarak biliniyor ve oradaki müftünün kararı onamasıyla ilgili bir süreç işleyecek. Onun için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bizim Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak sevgimizde tepkimizde sınır tanımaz. Buradan ses vererek idamların karşısında olduğumuzu, iradenin yeniden tanınmasını ve hakkın yeniden teslim edilmesini istiyoruz. Mısır’daki mağdur ve masumların yanındayız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.