Kredi Yurtlar Kurumu’nun verdiği krediler siliniyor mu?

Kredi Yurtlar Kurumu’nun verdiği krediler siliniyor mu?

Öğrencilerin merakla beklediği KYK kredi borçlarının silinmesiyle ilgili Milliyetçi Hareket Partisi tarafından açıklama yapıldı.

Bir televizyon programında sosyal medyadan gelen mesajları cevaplayan MHP Konya Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Esin Kara konuyla ilgili “aslında şu an gündemde bir şey yok. Aslında haklılar da. Şimdi eğitim herkesin hakkı olmalıdır. Üniversiteler ise gençlerin maalesef yaşadıkları şehirden farklı bir şehirde hayatlarını idame ettirmeleri ve eğitimlerini alması içindir” dedi.


Partisinin ve kendi görüşünün şu şekilde olduğunu belirten Esin Kara “KYK yani kredi borçları öğrencilere faizsiz olarak verilmelidir. Bu belirli bir tarihten sonra TEFE TÜFE beyaz eşyaya endekslenerek rakam getirildi. Ve maalesef günümüz şartlarında okuldan mezun olduktan sonra iki yıl içinde iş bulanların sayısı çok azdır” ifadesini kullandı.
Devletin öğrenciler işe başlamadan bu paraları istemesinin mağduriyet yarattığını söyleyen Kara “işe başlamadan devletin bunu istemesi mağduriyet yaratmaktadır. En azından anaparalarının alınarak ya da ileri vadede işe girdikten sonra alınması için çalışmalar yaptıklarını” söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.