Kuyucak'ta Bir JES'e Daha Olumlu Raporu

Kuyucak'ta Bir JES'e Daha Olumlu Raporu

Kuyucak’ta yapılması planlanan “Pamukören JES 5” projesi için “ÇED Olumlu” kararı verildi. Köylüler kararın iptali için mahkemeye başvuracak.

GÜNAY PABUŞÇU-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinde  1 Temmuz tarihinde yapılan duyuru ile “AYDIN ili KUYUCAK, ilcesi Yöre Mahallesi 1276 Numaralı Parsel mevkiindeki Çelikler Termik Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılması planlanan PAMUKÖREN JES 5 (32 MWe/32 MWm) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ Kararı verilmiş olup; AYDIN Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” şeklinde açıklama yapıldı.

"Pamukören halkı mahkemeye başvuracak"

"Pamukören Jes 5" için Bakanlığın verdiği ‘ÇED Olumlu’ kararına karşı köylülerin harekete geçeceği ve kararı iptal ettirmek için konuyu mahkemeye taşıyacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.