Mazlumder Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Mazlumder Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş yaptığı basın açıklamasında, “ Bu seçimlerin sonucu hiçbir siyasi partiye hükümet kurma pozisyonu vermiyor” dedi.Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, “Ü...

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş yaptığı basın açıklamasında, “ Bu seçimlerin sonucu hiçbir siyasi partiye hükümet kurma pozisyonu vermiyor” dedi.

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, “Ülkemizde 7 Haziran Pazar günü milletvekili genel seçimleri yapılmıştır. Seçimler sonrasında millet iradesini ortaya koydu. 4 partiye meclise girecek kadar oy verilmiştir. Diğer partiler mecliste temsil edilecek kadar oy alamadılar. 13 yıldır Türkiye’ i idare eden AK Parti bu seçimlerde iktidar olacak kadar milletvekili çoğunluğunu elde edemediği için iktidar olabilme gücünü kaybetmiştir. Muhalefet partilerinden CHP’nin aldığı oy oranıyla 2. parti olarak ana muhalefet konumuna gelmiştir. Bunun peşinden MHP’nin ve HDP’nin oy oranını artırarak mecliste milletvekili sayısını da artırarak temsil edebilme hakkını elde etmiş oldular. Bu süreçte hiçbir siyasi parti Hükümet kuracak pozisyonda değildir.” şeklinde konuştu.

Seçimlerden önce istenmeyen hadiselerinde yaşandığını vurgulayan Ahmet Taş, “İstanbul, Adana ve Mersin’de ve Güneydoğunun bazı illerinde bazen Ak parti konvoyları, bazen de HDP konvoyları, il ve ilçe binaları bombalama dahil bir çok saldırıya uğradı. Hatta seçimlerden hemen önce Şırnak’ta 2 tane HDP üyesi vatandaş öldürüldü. Bunun arkasından da yine Bingöl’de 1 HDP üyesi servis şoförü ve ya seçim aracının şoförü kurşunlanarak öldürülmüştür. Seçimlerden 1 güm önce HDP’ nin Diyarbakır mitinginde bir patlama oldu ve bu patlamada 2 vatandaşımız hayatını kaybetti 100’ e yakın vatandaşta yaralandı. Seçimlerden sonra bu olayların durulmasını istiyorduk fakat bu olmadı. Dün Diyarbakır’da yine HDP üyesi bir vatandaş evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü. Arkasından 3 vatandaş daha silahla öldürüldü.” ifadelerinde bulundu.

Güneydoğuda seçimler sonrasında da saldırı ortamının devam ettiğini söyleyen Taş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“ Kayseri gönüllü kültür kuruluşları olarak tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Millet bu seçimlerde hiçbir partiye iktidar olma gücünü vermedi. Hiçbirinin iktidar olma gücüne sahip olamayışları durumu devletin, milletin ve problemlerin sahipsiz kalacağı anlamı taşımamalıdır. Özellikle seçimden sonra oylarını artıran partilere daha çok sorumluluk düşüyor. Memleketin ve insanlığın geleceği için her türlü ön yargıyı kenarı bırakarak sorumluluk alıp ülkeyi sahipsiz bırakmamanız ve barış ortamının sağlanması için elden gelen çabayı göstermeleri gerekir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.