Mersin Büyükşehir, Kent Merkezinde Restorasyon Projesine Başlıyor

Mersin Büyükşehir, Kent Merkezinde Restorasyon Projesine Başlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi dokunun turizme kazandırılması için çalışma başlatacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sakarya Caddesi’nden başlayarak, Mersin’...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi dokunun turizme kazandırılması için çalışma başlatacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sakarya Caddesi’nden başlayarak, Mersin’in girişine kadar tüm bölgeyi kapsayacak Restorasyon Projesi ile kent merkezini turizme kazandıracaklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda, Türk-Japon dostluğunun pekiştirilmesi açısından önem arz eden Kushimoto Sokağı’nın ve Atatürk Parkı içersinde yer alan Refah Şehitleri Anıtı’nın çevresinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle ilgili komisyona gönderildi. Mersin’e iki kardeş şehir kazandırılmasına ilişkin teklifin de ele alındığı toplantıda, lojistik ve liman kenti olmaları açısından Mersin’e benzerlik gösteren Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Durban şehri ve Ukrayna’nın Kherson şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurulması teklifinin ilgili komisyona gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gezici Kütüphane Projesi kapsamında alınacak gezici kütüphane donanımına sahip otobüsün 2015 yılı bütçesinden satın alınması teklifinin Plan, Bütçe ve Ulaşım Komisyonlarına havalesi kabul edildi. Yumuktepe Höyüğü Kazı çalışmaları için talep edilen maddi yardımın ise belediye bütçesinden sağlanması kararı da ilgili komisyonlara havale edildi.

KENT MERKEZİ RESTORASYON PROJESİ İLE YENİLENECEK

Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Kocamaz, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen 25. dönem milletvekili genel seçimi sonuçlarının, Türkiye ve Mersin için hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan, Başkan Kocamaz, Sakarya Caddesi’nden başlayarak Mersin’in girişine kadar tüm bölgeyi kapsayacak Restorasyon Projesi ile ilgili de meclis üyelerine bilgi verdi. Kocamaz, “Şehir merkezindeki tarihi bölgenin, kent merkezinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili bir çalışmalarımız var. Etap etap gerçekleştireceğimiz bu proje ile bölgeyi turizme kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Mersin’de yapılan çalışmalara da değinen Kocamaz, “İlçelerdeki yatırımlara yönelik çalışmalarımız kapsamında su boruları dağıttık. Anamur’da Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdik. Ayrıca alınan yeni araçların dağıtımını yaptık. Asfalt ve içme suyu ile ilgili faaliyetlerimiz hız kesmeden sürüyor” diye konuştu.

Yatırımların devam edeceğine vurgu yapan Kocamaz, ilçelerde sebze hali, otogar, pazar yeri ve sosyal-kültürel tesis yapımına ilişkin projelerin hayata geçeceğini de ifade etti.

Meclis Toplantısı’nın ardından belediye ile ilgili konuların daha rahat bir şekilde takip edilebilmesi amacı ile meclis üyelerine tablet bilgisayar dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.