Mhp Adayı Sarı’dan Yurt Dışı Oy Tepkisi

Mhp Adayı Sarı’dan Yurt Dışı Oy Tepkisi

Amasya’da kamuoyuna yansıyan resmi olmayan seçim sonuçlarına tepki gösteren MHP Amasya Milletvekili Adayı Mehmet Sarı, “Elimizdeki veriler bizim milletvekilliğimizi tescilliyor. Ama birileri kendileri...

Amasya’da kamuoyuna yansıyan resmi olmayan seçim sonuçlarına tepki gösteren MHP Amasya Milletvekili Adayı Mehmet Sarı, “Elimizdeki veriler bizim milletvekilliğimizi tescilliyor. Ama birileri kendilerine göre yaptıkları bir hesapla milletvekilliğimiz elimizden gasp edilmek isteniyor” dedi.

Parti binasında basın açıklaması düzenleyen Mehmet Sarı, “Normal şartlarda seçim kurulunun bize mazbatayı vermesi gerekiyor. Lakin bu sene bir sistemin uygulandığından, fakat bu sistemde oyların dağılım noktasından ve hesaplanma noktasından seçim kurulunun bilgisi olmadığını düşünüyorduk ki kendilerine sorduk, kendileri de bu konuda henüz bize bir e-mailin gelmediğini, geldikten sonra o konuyla alakalı yorum yapabileceklerini, neticeyi öyle verebileceklerini söylediler. Ne yasadan seçime girecek vekil adayları haberdar edilmiş ne de siyasilerin çoğunun bu konudan haberi yoktur. Yeni bir genelge çıkarmışlar. 24 Mart 2015 tarihli bir genelgeyle önümüzü kesiyorlar” diye konuştu.

Yurt dışı oyların dahil edilmesiyle ildeki seçim sonuçlarının değiştiğine değinen Sarı, “Adalet Kalkınma Partisi burada 95 bin 876 olmasına nazaran 2 bin 400 küsür, yani 2 bin 500 civarında oy alabiliyor. Milliyetçi Hareket Partisi 48 bin oy almasına nazaran 447 oy alıyor. HDP 2 bin 465 oy almış ilimizde. Buradan aldığı oy 982. Yani Amasya halkının iradesine, dışarının bir baskısı konmuş oluyor. Amasya halkını tanımayan, Amasya’yı bilmeyen birilerinin oyları Amasya’nın üzerine tahakküm etmiş oluyor” şeklinde konuştu.

Seçim kurulundan aldıkları verilerde Amasya’daki milletvekili seçimlerinde 3 partinin de birer milletvekili çıkardığını öne süren Sarı, "Bu sistemde iki şansınız var. Oyların ağırlığı ya AKP’ye gidecek ya HDP’ye gidecek. Baktığımızda başka yere gitmiyor” dedi.

MHP adayı Sarı, “Lakin sistemin getirmiş olduğu, her zamanda bir becerilerinin, marifetlerinin bu konuda olduğunu düşündüğümüz bir grup çete, üye adına ne derseniz deyin aynen son numarasını da oynamak istiyor. Fakat biz Milliyetçi Hareket Partililer bu konuda hukuk ne diyorsa onun çerçevesinde kalmak kaydıyla hukukun gittiği yere kadar, yani kaba tabirle dibine kadar gideceğiz. Nereye kadar gidiyorsa oraya kadar. Bizim hakkımızı gasp ettirmek gibi hiçbir şansı kimseye vermeyeceğiz. Ya bunun izahını yapacaklar. Amasya’da yurt dışından gelip gidenlerin oyları Amasya’ya intikal ediyorsa bu en ahlaki, en hukuki bir olaydır. Şöyle bir baktığımız zaman Amasya’ya oyuyla baskı koyan grubun yurt dışı giriş çıkışlarına baktığımız zaman genelde Güneydoğu. Şimdi böyle bir hukuk sistemi var mı? HDP’nin kendisinin aldığı oy bin küsür. Ankara’nın verdiği oy da neredeyse bin civarında. Ben 50 bin oy alıyorum. Bana veriyorlar 400. HDP bin küsür alıyor. Ona veriyorlar bin. Yani bunun bir şeyle alakası, hukuki, ahlaki boyutu var mı, teknik boyutu var mı? Onları ben bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.