Miniklerin Gösterileri Alkış Aldı

Miniklerin Gösterileri Alkış Aldı

Elbistan Kaymakamlığı ve Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul öncesi şenliklerinde gösteri yapan minikler hünerleriyle alkış aldılar.Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ya...

Elbistan Kaymakamlığı ve Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul öncesi şenliklerinde gösteri yapan minikler hünerleriyle alkış aldılar.

Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yazlık Öğretmenevi yanında okul öncesi öğrenciler için şenlikler düzenlendi. 3 Gün boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında ilçe genelinde okul öncesi eğitim sınıfı bulunan okulların öğrencileri gösteri yapacaklar.

Şenliklerin açılış programı İlçe Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Şahin Kocaköse, çok sayıda protokol üyesi, öğrenci velisi ve öğretmenin katılımıyla yapıldı.

Burada konuşan İlçe Kaymakamı Tuncay Akkoyun, okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı. Akkoyun, “Eğitim ilk olarak okul öncesinden başlar. O yüzden bizde eğitim çalışmalarımıza hep ilk olarak okul öncesinden başlıyoruz. Eğer eğitimde bir noktaya gelmek istiyorsak, Elbistan’ında eğitimde bir marka kent olmasını istiyorsak, okul öncesinden başlayarak, eğitimin her kademesinde kaliteyi arttırmalıyız” dedi.

Kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün okul öncesini yaygınlaştırma adına Okul Öncesi Geleceğin Sesi Projesiyle bin 250 anasınıfı öğrencisine eğitim malzemesi dağıttıklarını belirten Akkoyun, "Velilerimizin üzerinden büyük oranda ekonomik bir yükü kaldırmış olduk. Bu sayede okul öncesi eğitine devam eden öğrenci sayımız 2 bin 500 e ulaşmış oldu. Müstakil anaokullarımızın artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okul öncesi okullaşma oranını yüzde 100’e çıkararak her alanda yükselen bir değer olan ilçemizi eğitim alanında da gözde bir ilçe yapmak istiyoruz. Okul öncesi eğitim gören çocuklarınızın hem okulları tanıması, hem de okullara alıştırılması için bu tür eğitim şenlikleri düzenliyoruz. Eğlenceli bir ortamda geçen bu şenliklerde öğrenciler bir yıl içinde öğrendiklerini sergileme imkânı yakalıyorlar; onların başarılarını destekliyor, kendilerini sahneyle ödüllendiriyoruz” diye konuştu.

Daha sonra ana sınıfı öğrencilerin gösterine geçildi. Sahneye çıkan öğrenciler sahnede velileri ise sahne önünde etkinliğin tadını çıkardılar.

Yine şenlikler bünyesinde öğrencilerin yaptıkları el emeği göz nuru eserler stantlarda sergileniyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.