Müzeler Haftasında Etnografya Müzesi İlgi Gördü

Müzeler Haftasında Etnografya Müzesi İlgi Gördü

Etnografya Müzesini gezen Alzheimer Hastaları da geçmişten günümüze kendi anılarını tazeledi.

Müzeler Haftası münasebeti ile Nazilli’deki Anaokulu, ilköğretim, Ortaöğretim ve Lise öğrencilerinin ziyaret ettiği Etnografya Müzesini gezen Alzheimer Hastaları da geçmişten günümüze kendi anılarını tazeledi.

18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftasında Nazilli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk Öğretim ve Liselerde yapılan etkinliklerin dışında Nazilli Belediyesi Alzheimer Merkezinin hastaları Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesini gezerek geçmişten günümüze kendi anılarını tazeledi. Müzeler Haftası münasebeti ile Nazilli’deki Anaokulu, ilköğretim Ortaöğretim ve Lise öğrencilerinin de ziyaret ettiği Nazilli Belediyesi Etnografya müzesi sayesinde öğrencilerin milli kültür ve tarih bilgisi zenginleştirildi. Geçmişle aramızda kültür köprüsü kuran Etnografya Müzesini gezen Alzheimer Hastaları Müzede bulunan yakın tarihe ait kültür varlıklarını görünce kendi geçmişlerini de hatırladı.

GEÇMİŞ GELECEKTİR

Günümüzde yüzlerce yıl önce yaşamış insanların kültürleri, yaşayış biçimleri hakkında bilgi sahibi olmayı sağladığını vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Müzeler yalnız geçmişteki kültür hakkında değil aynı zamanda Etnografya, fen, doğa ve folklor müzelerinde yakın geçmişin sanat ve zeka ürünlerinin ortaya koyduğu yerlerdir. Belediyemizce düzenlemesi yapılan Etnografya müzemiz de böyle bir yapıya sahiptir. Bu müzemize çocuklarımızın, gençlerimizin ziyaretlerinin yanı sıra halkımızdan her kesimin ziyaret etmesinde fayda görüyorum. Çünkü bu müzemizde yakın geçmiş tarihimiz yer aldığı gibi kültürel ve folklor geçmişimiz yer almaktadır. Bu gün birçok şeyi hatırlamayan Alzheimer hastalarımızın müzemizi ziyaretleri sayesinde geçmişleri ile bir bağlantı kurmalarını sağlamıştır. Belki de bu hastalarımız için bir tedavi terapisi olmuştur. Unutmayalım ki Geçmiş Gelecek İçindir” dedi.

Müzeler Haftası nedeniyle bir de mesaj yayımlayan Başkan Alıcık, “Türkiye’de 1982 yılından itibaren 18 - 24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası’nın, kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması açısından önemli bir fırsat niteliği taşımaktadır. Binlerce yıllık medeniyetlerin birbirinden değerli eserlerini ve yaşam şekillerini bizlere canlı bir şeklide sunarak geçmişin ruhunu bugüne taşıyan müzeler, eğitim ve öğretim konusunda da önemli bir yere sahiptirler. İlçemizde de arkeolojik ve etnografik eserlere ve yöremizin gelenek göreneklerine sahip çıkarak, geçmişimizi ve üzerinde yaşadığımız tarihe sahip çıkıyoruz.. Müze, geçmişle geleceği birbirine bağlayarak bizleri aydınlatmakta ve ilçemizin kültür seviyesinin yükselmesine vesile olmaktadır. Tarih ve kültür mirasının korunması konusunda önemli görevler üstlenen akademisyenler ve müze çalışanları başta olmak üzere vatandaşlarımızın Müzeler Haftasını kutlarım” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.