Nazilli Lisesi İzcilerinden Hafta Sonu Kampı

Nazilli Lisesi İzcilerinden Hafta Sonu Kampı

Aydın’ın Nazilli Lisesi Bozdoğan Kemer Barajında hafta sonu kampı gerçekleştirdi.Kampa Nazilli Lisesi’nin yanı sıra Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Fatih İlkokul’u da katıldı.

Kampa Nazilli Lisesi’nin yanı sıra Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Fatih İlkokul’u da katıldı. Bozdoğan Kemer Barajında gerçekleşen kampta kamp ateşi bölgesi emniyetli bir şekilde belirlendi. Gece ateş başında izci marşları söylendi. Kampta izciliğin kuralları öğrencilere öğretilirken, gece yürüyüşü, izci oyunları, ve çeşitli aktiviteler ile keyifli dakikalar yaşandı. Sabah kalkınca çadır düzeni ve kontrolü gerçekleştirildi. Üç okulun öğretmenleri de sosyal aktivitelerin önemine dikkat çekerken, öğrencilerin doğayla barışık bir şekilde yaşamalarının bir yaşam felsefesi olması gerektiğini belirtti.

Bu tür kampların öğrencilerin bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini hızlandırdığını ifade eden Nazilli Lisesi Müdürü Sercan Büzgülü, “Öğrencilerimiz kısa süreli de olsa ailelerinden ayrı kalarak farklı bir deneyim yaşıyorlar. Böylece kendilerine olan güven duygusu artıyor. İzcilik el becerileri, hayatta doğayla mücadele etmeyi ve uyumlu yaşamayı öğretiyor. Her şeyden önemlisi kampta öğrenciler arasında yeni dostluklar kuruluyor. Yarının teminatı olan öğrencilerimizi bu tür yapıcı faaliyetlere çekmemiz gerektiğine inanıyorum. İzci kamplarımız devam edecek” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.