Nazilli Otogarı Büyükşehir'e Devredildi

Nazilli Otogarı Büyükşehir'e Devredildi

Nazilli'de yıllardır yılan hikayesine dönen "Otogar" kavgasında nihai karar alındı. İlçe belediyesi önümüzdeki hafta otogarı Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devrediyor.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Nazilli Belediyesi'nin en büyük para kaynağı olan otogarın kontrolü, önümüzdeki haftadan itibaren Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne geçiyor. 2014 yılında çıkan Büyükşehir Yasası'ndan önce otogar belediyenin kurduğu NAZBEL A. Ş' ye devredilmişti. İlçe belediyesinin bu şekilde malını korumak istemesi sonucu, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Nazilli Belediyesi yıllardır hukuk mücadelesi verdi. 31 Mart seçimlerinden sonra ilçe belediyesi davayı kaybetti. 

Büyükşehir Belediyesi otogarın teslimi için Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile masaya oturdu. Anlaşmalar yapıldı ve nihai karar geçtiğimiz günlerde alındı. Bugün öğle saatlerinde Büyükşehir personeli otogara giderek incelemelerde bulundu. Oradaki çalışan personele "Artık biz geliyoruz, burayı Büyükşehir devraldı" diye açıklamada bulundular.
Dönemin Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler tarafından yapılan Nazilli Otogarı, hizmete girdiği zaman Ege'nin en büyük ikinci otogarı olma özelliğini taşıyordu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum