Nazilli’de “büyük” koronavirüs denetimi

Nazilli’de “büyük” koronavirüs denetimi

Nazilli’de koronavirüs denetimi ilçe genelinde sürdürülüyor. Denetimleri gerçekleştiren Kaymakam Vekili Kemal Ülkü, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak istediklerini, amaçlarının, ceza yazmak olmadığını ifade etti.

GÜNAY PABUŞÇU-İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği 'Koronavirüs Denetimleri' konulu genelge kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nazilli’de de Kovid-19 denetimleri sürdürülüyor. Belediye Meydanı’ndan başlatılan denetimlere; Nazilli Kaymakam Vekili Buharkent Kaymakamı Kemal Ülkü, Nazilli Belediye Başkan Vekili Mehmet Bingül, Nazilli İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Koçak, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Ali Akdoğan ve Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürü Serdar Üresin ile çok sayıda polis ve zabıta memuru katıldı.

"Sağlık için hepimiz için" sloganıyla bugüne kadarki en kapsamlı Kovid-19 denetimi gerçekleştirilen ilçede denetmeler sırasında rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık veriliyor.

İlçe genelinde tüm ekiplerle maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafe konusunda vatandaşları bilinçlendirmek ve pandeminin olası etkisini en minimum düzeyde atlatabilmek için denetimler gerçekleştirdiğini ifade eden Kaymakam Vekili Ülkü, “Devletimizin tüm kurumları ve oluşturduğumuz ekipler ile birlikte görev dağılımını gerçekleştirdik. Uzun Çarşı’da yüzde 95 oranında maske kullanma oranına ulaşmış olduğumuzu söyleyebilirim. Sosyal mesafe konusunda da uyarılarımızı yaptık. Denetimde bir zafiyet söz konusu değil. Maskesi olmayan vatandaşlarımıza maske dağıtıyoruz, arkadaşlarımız da uyarılarını ve denetimlerini sürdürmeye devam edecekler.” diye konuştu.

Sahada olmalarının amacını bilinç düzeyini arttırmak ve farkındalık yaratmak olduğunu belirten Ülkü, “Bugün bizim amacımız ceza yazmak değil. Bu süreci hep beraber, uyum içerisinde, minimum düzeyde zararla atlatabilmek. Bu konuda ilçe sakinlerimizden de duyarlı olmalarını ve belirlenen kurallara hassasiyet göstermelerini istiyoruz.” dedi.
Ülkü, zaman zaman vatandaşlara maske takmalarını konusunda uyarırken, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen ilçe sakinlerinin ricasını geri çevirmedi.

p8069756.jpg

p8069766.jpg

p8069773.jpg+p8069780.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.