Nazilli’de ‘çuval ittifakı’ düellosu

Nazilli’de ‘çuval ittifakı’ düellosu

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Serkan Sevim, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Haluk Alıcık’ın ‘Çuvallamış bir ittifak değiliz’ sözlerine Türk halkının inanmadığını söyledi.

HAVADİS HABER-MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın, “Cumhur İttifakı; cukka ittifakı değildir, curcuna ittifakı değildir, çukur ittifakı değildir, çuval ittifakı değildir, çuvallamış bir ittifak hiç değildir” sözlerine yanıt, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim’den geldi.

‘Cumhur İttifakı’nın küçük ortağının sayın il başkanı’ diyerek sözlerine başlayan  Sevim, “Milletimizin içinde bulunduğu derin yoksulluğun, toplumsal ayrışmanın, kutuplaşmanın nedeni sanki Cumhur ittifakı değilmiş gibi çeşitli ithamlarla kendilerine güzelleme yapmış” dedi.

“Milletimiz bu sözlere artık inanmıyor”
Alıcık’ı kendi açıklamaları üzerinden geçmişi ve bu günü hatırlatarak eleştiren Sevim, ”Sayın İl Başkanı Cukka ittifakı değiliz demişsiniz; ama ittifakınızın her türlü cukkacıları himaye ettiğini ve vergi vermekten kuruyan, ayakta duramayan birçok esnafımızı koruyacakken tüyü bitmemiş yetimin hakkını 5 cukkacı müteahhide peşkeş çektiğinizi dünya alem biliyor. Çukur ittifakı değiliz demişsiniz ancak 20 yıldır ülke ekonomisini, çiftçilerimizi, asgari ücretle çalışanlarımızı, yoksulluk sınırında çalışmak zorunda kalan öğretmenlerimizi soktuğunuz karanlık çukurdan bir türlü kurtarmayı beceremediniz. Çuval ittifakı değiliz demişsiniz; ancak Kuzey Irak’ta başına çuval geçirilen kahraman Türk askerimizin başına çuval geçirilmesine nota verme cesareti gösteremeyen ve müzik notasıyla yetinen bir iktidarın ortağı olduğunuzu aziz milletimiz hiç bir zaman unutmayacak.  Çuvallamamış bir ittifak diyorsunuz ya işte en çok halkımız buna inanmıyor artık” diye konuştu.

“Halk nasıl çuvalladığınızı size anlatacak”
Alıcık’a, ‘milleti kandırmayın bırakın artık’ çağrısında bulunan Sevim, ”Kepenk kapatan esnafımıza, açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca vatandaşımıza, Pazar yerlerinde ve marketlerin önündeki çöp konteynerlerinde yiyecek toplayan yüzbinlerimize, hacze uğrayan çiftçilerimize, 10 milyona yakın işsizimize yüreğiniz yetiyorsa bir sorun, en güzel onlar size nasıl çuvalladığınızı anlatacaktır. Sayın başkan milletimizi kandırmayı bırakın artık” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Sevim, Cumhur İttifakı’nın ve ucube diyerek nitelendirdiği başkanlık sisteminin, bu ülkeye sefaletten, yoksulluktan başka bir şey getirmediğini ve milletin bunu açıkça görebildiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.