“Nazilli’de esnafa  170 milyon TL kredi verildi”

“Nazilli’de esnafa 170 milyon TL kredi verildi”

Nazilli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, 2020 yılında kooperatifin toplamda 170 milyon TL kredi miktarı kullandırdığını açıkladı.

GÜNAY PABUŞÇU-Koronavirüsle mücadelede çıkmaza giren esnaf, Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli verilen kredilerle nefes aldı. Kredilere yönelmekten başka çaresi kalmayan esnafın başvurduğu kuruluşlardan Nazilli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Dursun Öztunç, kooperatifin toplamda kullandırdığı kredi miktarının 170 milyon TL olduğunu açıkladı.

Kooperatif ortakları sayısının 1450’ye ulaştığını ve yaklaşık 1350 esnafın aktif halde kredi kullandığını aktaran Öztunç, bu parayı 2020 yılı içerisinde kullandırdıklarını söyledi.

Salgın sürecine ilişkin konuşan Öztunç,  “Nazilli’de 170 milyon lirayı kooperatifimiz kefaletiyle üyelerimize kullandırdık. Bu kredileri yıllık yüzde 4,5 faiz oranıyla kullandırdık. Eski krediler bu orandaydı ancak 4 Ocak’tan itibaren Halk Bankası aracılığı ile duyurulan faiz oranları yüzde 4,5'ten yüzde 8,5'e çıkarıldı. Aylık, 3 aylık ve 6 aylık ödemeler oluyor. Nisan, Mayıs ve Haziran ayları taksitleri anapara + faiz olarak 3 ay öteledik. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarındaki ödemeleri de kalan taksitlerine bölerek esnafımıza her türlü kolaylık sağlamaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Esnafın zor günlerinin devam ettiğinin altını çizen Öztunç, yetkililerden esnafa müjdeli haberleri vermek için gün saydıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.