Nazilli'de Gamze Uslu Davası Sonuçlandı

Nazilli'de Gamze Uslu Davası Sonuçlandı

Nazilli’de 7 yıl önce kaldığı otelin 4’üncü kattan düşerek hayatını kaybeden Gamze Uslu davasında karar açıklandı.

Olay anında Uslu’nun yanında bulunan Baki Can Gölcü, yargılandığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış ancak iyi hal indiriminden 25 yıl hapis cezası verilmiş ancak yapılan itiraz üzerine Yargıtay kararı bozmuştu. Yeniden görülmeye başlanan davanın ilk duruşması Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

MÜEBBET İSTENDİ, 25 YIL CEZA YEDİ
Mahkemeye koronavirüs tedbirleri kapsamında yalnızca  taraf avukatları alındı. Maktül Gamze’ye yönelik kasten adam öldürmeye yönelik suçunu işlediğini tespit eden mahkeme şüpheli Baki Can Gölcü’nün müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Gölcü’nün cezası, iyi hal indirimiyle 25 yıl hapse düşürüldü. Cezasında herhangi bir indirim uygulanmamasına ve yurt dışına çıkış yasağı ile adli kontrol kararlarının devamına karar verildi. 


“ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ AYDINLATILSIN”
Hakimin bu kararına Nazilli Adliyesi önünde baba Sinan Uslu ve anne Fatma Uslu ile birlikte Kadın Meclisi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Aydın Temsilciliği tepki gösterdi. Kadın Meclisi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Aydın Temsilcisi Kader Sabuncula,”Gamze’nin şüpheli ölümü aydınlatılsın” yazılı pankart açtı.


'YÜREĞİMİZİ DAĞLIYOR'

Gamze Uslu'nun babası Sinan Uslu, "Cinayetin üstünden 7 yıl geçti. İnşallah bugünkü davada 7 yıldır beklediğimiz adalet yerini bulur. Cezası olanlar hak ettikleri şekilde cezalarını çekerler. Türk adaletine olan güvenimiz tamdır.”


“ÖMÜR BOYU YATSA DA BENİM ACIM GEÇMEYECEK”
Acısı dinmeyen  anne Fatma Uslu, Baki Can Gölü’nün en üst perdeden cezalandırılmasını talep edip, “Bu acı biten bir acı değil. Sözün bittiği yer. Bir evlat acısı. Benim çocuğum öldü canımdan can gitti. Savcı 41 yıl ceza verdi. Sonra iyi halden beraat etti. Bir kadın hakim 25 yıl cezaya karşılık tutuklamayıp serbest bıraktı. Yüce adalete inanıyoruz. İnşallah ağırlaştırılmış müebbete kadar bu hapis cezasını alır.

88f30dcd-5f74-4827-97b4-7f9af6c7abb6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.