Nazilli'de hareketli saatler

Nazilli'de hareketli saatler

İşten çıkarılan arkadaşlarına destek amacıyla Uğur Soğutma Fabrikasında toplanan Türk Metal Sendikası üyesi bir grup protesto düzenledi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-FETÖ/PDY soruşturması kapsamında TMSF tarafından el konulan Uğur Şirketler Grubu Fabrikası önünde Türk Metal Sendikası üyesi bir grup, işten çıkarılan sendika üyesi arkadaşlarına destek vermek için biraraya geldi. 
 

Türk Metal Sendikası üyesi 74 işçinin işten çıkarılmasını protesto etmek ve arkadaşlarına destek olmak amacıyla Aydın-Denizli karayolundaki fabrika önünde toplanan bir grup işçi, hazırladıkları döviz ve pankartlar eşliğinde "hakkımızı istiyoruz", "sendika anayasal hakkımızdır" gibi çeşitli sloganlar attı. 
Polis, taşkınlık yaşanmaması için fabrika önünde güvenlik önlemi aldı. 

20180424_180237.jpg

Türk Metal Sendikası Nazilli Bölge Temsilcisi Mesut Dinç, işçilerin anayasal haklarının engellendiğini ifade etti. Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Anayasal hakkını kullanan Uğur Soğutma çalışanlarının iş haklarının fesh edimesini şiddetle kınıyoruz.  Bu işin sonun kadar arkasındayız. Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Ya bu Nazilli ilçesinden esnaflarla birlikte biz gidelim ya da bu kayyum heyeti fikrini değiştirip itirazları geri alsın ya da onlar gidecek. Çadır eylemini de gerçekleştireceğiz. İşçilerimiz haklarını kazanana kadar  eylemlerimiz sürecektir." dedi. 


Uğur Şirket Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Öksüzömer de , sendikanın kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini, devlet olarak işçilerin haklarını sonuna kadar verdiklerini belirtti. Kayyum heyeti idaresindeki şirketin büyümeye devam ettiğini söyleyen Öksüzömer, şunları söyledi," Uğur Soğutma biliyorsunuz bu ülkenin, bu millete mal olmuş firmalarından birtanesi. Neticede bizlerde buraya devlet tarafından atanmış, görevlendirilmiş insanlarız. Ben de bu kayyum heyetinin bir parçasıyım. Ayrıca da bu şirketlerin idaresinden, yürütülmesinden, CEO'luk görevinden sorumluyum. Burada yapılan tüm operasyonel işlemlerlerden haberimiz var. 180 arkadaşımızla yollarımızı ayırdık. Ama bunların içerisinde emeklilik nedeniyle olan var, performans düşüklüğünden işten çıkarılan var, ve bunun gibi birçok sebep var. Sadece olayı buna bağlamak çok yanlış." 


 

"Bizi buraya gönderen,güvenen devletimiz.Bizlerde burayı basiretli bir tacir gibi yönetmek zorundayız. Yönetimini arttırmak zorundayız, buraya bir zarar gelmesini önlemek zorundayız. Nazilli'nin bu değerini korumak zorundayız.180 arkadaşımızla yollarımızı ayırdık ama 326 arkadaşımızda işe aldık.İşe alımlarımız hala devam ediyor.Temmuz ayına kadar üretimlerimiz dolu vaziyette. 146 ülkesine ihracat yapıyoruz. Uğur soğutma fabrikalarında kayyum atandıktan sonra hiçbir usulsüzlük yok. Uğur soğutmanın hedefleri doğrultusunda devam ediyor.Hiçbir sıkıntımız yok.Geçen senenin Ege Bölgesi ihracat şampiyonuyduk. Şuanda 3 ayda 40 milyon dolardan fazla ihracat yapmış vaziyetteyiz.Yurt dışındaki bağlantılarımız devam ediyor. Yurt içindeki satışlarımız planladığımız şekilde  devam ediyor. Hiç bir zarar söz konusu değil. Bizim vazifemiz bu firmaya sahip çıkmak.Bu firma her ay Nazilli ekonomisine 10-12 milyon maaş dağıtıyor.Nazilli'nin manavı, kasabı bu dağıtılan maaşla Nazilli  ekonomisi can buluyor. Buradan 146 ülkeye ihracat yapılıyor bu ülkenin ekonomisine can kazandırıyor."

 

whatsapp-image-2018-04-24-at-19.40.32.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum