Nazilli’de Mescid-i Aksa’ya Saldırı Protestosu

Nazilli’de Mescid-i Aksa’ya Saldırı Protestosu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nazilli Gençlik Kolları ve Üniversite Teşkilatı’nın öncülüğünde bir araya gelen kalabalık bir grup, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıyı protesto etti.

İHH, Ensar Vakfı, ÜNİAK Aydın, ÜNİAK Nazilli, Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen, Ebabil Gençlik Hareketi ve Nazilli Müslümanlar adına konuşma yapan ÜNİAK Aydın Teşkilat Başkanı Macit Özçelik; “Kudüs'ümüz kutsalımızdır, Kudüs'ümüz yaralıdır, Kudüs'ümüz çalınmıştır, Kudüs'ümüz tecavüze uğramıştır. Mekke’nin, Şam’ın, Kahire’nin, Kurtuba’nın, İstanbul’un kardeşidir Kudüs. Bu ümmetin bağrından Kurtuba acısı hala çıkmamışken, şimdi de Kudüs acısı gelip oturmuştur. Kudüs meselesi, Arab’ın meselesi değildir. Münhasıran Filistinlilerin meselesi de değildir. Kudüs hepimizin, tüm mazlum ve mağdur ümmetimizin meselesidir. Dün böyleydi bugün böyledir, yarın da böyle olacaktır. Biz Müslümanların, Kudüs konusundaki hassasiyet ve hamiyeti Hıristiyanlar kadar yok mudur?.”

‘AKSA’YI KORUMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR’

'İsrail devleti nicedir Mescid-i Aksa’nın altını oyuyordu' diyen Macit Özçelik; “Bu tarih cinayetine birçok bahane uydurdu. Arkeolojik kazı, ağlama duvarının temellerini güçlendirme, tarihi ortaya çıkarma vs. niyet hep Mescid-i Aksa’yı yok edip yerine efsanevi tapınağı inşa etmektir. Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala imza attı. Mescid-i Aksa’nın içerisine gire 100 kadar İsrail askeri, cami avlusunu savaş alanına çevirdi. İsrail askerlerinin Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine 27 kişi yaralandı, 2 kardeşimiz ise şehid olmuştur. Aksa içinde bulunan Kıble Camii’ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri Kıble Camii’si içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladı. Bu esnada cami içerisinde Kuran'ı Kerimlerin etrafa saçıldığı görüldü. Suçlu İsrail'dir. Suçlu Müslüman derneklerin başkanlarıdır, tahtlarında oturanlardır, saraylarında oturanlardır, paraya para demeyenlerdir, suçlu cemaatlerdir, STK’lardır, bir araya gelemeyen İslam devletlerinin liderleridir. Camilerde bir araya geliyorsanız Mescid’i Aksa'yı kurtarmak için de bir araya gelin. Herkes İsrail'e küfrediyor ama kimse kendine bakmıyor. Rabbimizin çevresini mübarek kıldığı Mescid-i Aksa’yı, İsrail terör devletlerine karşı korumak boynumuzun borcudur.”

ZALİMLERİ LANETLEDİLER

Sebep her ne olursa olsun Müslümanlar Mescid-i Aksa’ya uzanacak her ele karşı top yekun haykırmak zorundadır diyen Özçelik; “Bu bir şeref ve haysiyet meselesidir. Zira Kudüs Müslümanların mukaddesidir. Kudüs’ümüze tecavüz kutsalımıza tecavüzdür. Filistin’in uğradığı zulme karşı kınama bildirilerinden başka bir şey yapmayan BM gibi uluslararası kuruluşlar, çifte standart uygulamaktadır. Dolayısıyla zulme karşı Filistinli kardeşlerimizin sesi soluğu olma vazifesi uluslararası topluma terk edilmemeli bu vazife bizimdir, tüm ümmetçe üstlenilmelidir. Allah'tan katledilen kardeşlerimizin şahadetlerini kabul buyurmasını diliyor, zalimler lanetliyor ve mazlum kardeşlerimizin ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa davasının sonuna kadar arkasında olduğumuzu defaatle dile getiriyoruz” şeklinde konuştu. AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, AK Parti Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Birkan Şen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı protestoda, sık sık tekbirlerle ve İsrail’e lanet içeren sloganlarla kesilen konuşmanın sona ermesiyle kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Nazilli’de Mescid-i Aksa’ya Saldırı Protestosu

Nazilli’de Mescid-i Aksa’ya Saldırı Protestosu

Nazilli’de Mescid-i Aksa’ya Saldırı Protestosu

Nazilli’de Mescid-i Aksa’ya Saldırı Protestosu

Nazilli’de Mescid-i Aksa’ya Saldırı Protestosu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.