Nazilli’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Nazilli’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul edişinin 86’üncü ve Öğretmenler Günü’nün 34’üncü yıl dönümü Nazilli’de çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

İstasyon meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programla devam etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı çerçevesinde ilk tören saat 09.30’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi’nin İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kutlamalar Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda devam etti. Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nin hazırladığı Öğretmenler Günü Kutlama programına, Kaymakam Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu, Emniyet Müdürü M. Ali Berksoy, Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanırken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi yaptı. Bilgi konuşmasına, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bu mesleğin ne kadar önemli olduğunu vurguladığı sözleri ile başlayarak “Bu onurlu ve kutsal görevi yerine getirirken şevkimizi kıracak, hızımızı kesecek her türlü olumsuz düşünceyi bir kenara iterek mesleğimizin kaçıncı yılı olursa olsun ilk günkü heyecanla çalışmalıyız. Biz öğretmenler ülkemizin her köşesinde, göğüslemek zorunda kaldığımız ağır ekonomik ve sosyal koşullar altında olsak bile gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermeden ve her öğrenciye bu bilinçle yaklaşarak görevimizi sürdürmeliyiz. Millet Mekteplerinin açılışı ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabulünün bir yıl dönümünde daha öğretmenler gününü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyor, öğretmenler gününüzü en içten duygularımla bir kez daha kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş ve şehit düşmüş bütün öğretmenlerimizin ve eğitimcilerimizi rahmetle anıyor, emekliye ayrılan tüm öğretmen arkadaşlara sağlıklı ve uzun ömürler diliyor. Sizlere de; Yaşamınız boyunca aileniz, çalışma arkadaşlarınız ve öğrencilerinizle daha mutlu, sağlıklı, başarılı ve huzurlu günler geçirmenizi diliyorum” dedi.

Programda Kaymakam Mehmet Okur öğretmenlik mesleğinin önemine işaret ederek, “Cumhuriyetimizin genç nesillerini öğretmenlere emanet etmiş, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluk da öğretmenlerimize verilmiştir. Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve yurdumuzun her köşesinde Atatürk ilke ve inkılâplarının aydınlattığı yolda görev yapan öğretmenlerimizin bugün yetiştirmekte olduğu kuşak, öğretmenlerimiz gibi Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde çağdaş Türkiye’yi temsil edecek ve ülkesini dünya ulusları içerisinde söz sahibi yapacaktır. Bu nedenle yarınlar adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir. Vazifelerini en iyi şekilde icra etmeye çalışan öğretmenlerimizin, ülkemizin gelişimine paralel birtakım sorunları da bulunmaktadır. Ancak, öğretmenlerimizin ifa ettikleri kutsal ve zor görevin karşılığı olarak, toplum nezdinde hak ettikleri saygın yer her zaman daim olacaktır” şeklinde konuştu.

MESLEĞE BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Konuşmalardan sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler asillik için Türk Bayrağı üzerine ellerini koyarak yemin edip ant içtiler. Ant içme töreninin ardından emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Programın devamında Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nin öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Ben Öğretmenim’ adlı skeç ilgi ile izlenirken 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere de ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda yapılan programın sonunda Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye Meydanına kurulan standa aşure dağıtılarak şehit öğretmenlerinde ruhları şad edildi.

Nazilli’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Nazilli’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Nazilli’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Nazilli’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Nazilli’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.