Nazilli’de oto lastikçiden sürücülere kış lastiği uyarısı

Nazilli’de oto lastikçiden sürücülere kış lastiği uyarısı

Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün itibariyle başladı.Nazilli’de sanayi esnafı beklediği satışları yapamadı, iş yoğunluğu yaşanmadı.Kış lastiğinin hayati önemine dikkat çeken oto lastikçisi Mert Sürekçi, vatandaşların can ve mal güvenliğine vurgu yaptı.

GÜNAY PABUŞÇU-Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu bugünden itibaren başladı ve 1 Nisan 2021'e kadar devam edecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 776 lira ceza kesilecek. 

Üçüzler Oto Lastik işletmesi sahibi oto lastikçisi Mert Sürekçi, kış lastiği zorunluluğuna rağmen bekledikleri satışları yapamadıklarını, iş yoğunluğunun yaşanmadığını söyledi.

e8f487ac-df65-4041-9706-8fb16338c42d.jpg

Geçen sene bölgedeki ana yol ve dağ yollarındaki buzlanmalar nedeniyle vatandaşların zor anlar yaşadığını anlatan Sürekçi, “İlçemize kar yağmaması, kış lastiği kullanmamak için bir neden değil. Kış aylarında özellikle sabah işe giderken buzlanma tehlikesi yaşıyoruz. Kış lastiği kullanmazsak, lastik kayar ve kazaya neden olur” dedi.

9b8111be-a055-44e5-850a-c7c00e2d5851.jpg
Nazillili vatandaşlarda  kış lastiği duyarlılığının olmadığını belirten Sürekçi, "Burada yalnızca minibüsler bulunmuyor. Binlerce şahsi aracın kullanıldığı bir yerden bahsediyoruz. Yazlık bir bölge olduğumuz için ne yazık ki vatandaşlarımızın yüzde 90’ı kış lastiğini tercih etmiyor. Trafik ekiplerimiz tarafından  zorunlu kış lastiği uygulaması da yapılmayınca herkes rahat davranabiliyor” diye konuştu.

c907b2ad-fba0-4572-9408-1e1cf60d1af8.jpg
 

 "Kış lastiği hayati önem taşıyor"
Kış lastiğinin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Sürekçi, tüm sürücülerin bir an önce araçlarına kış lastiği taktırması önerisinde bulundu. Sürekçi, “1 Nisan 2021'de sona erecek uygulama kapsamında, kış lastiği takmayan sürücülere 776 lira ceza kesilecek. Kış lastiği hayati önem taşıyor. Bizler iş yapalım diye söylemiyorum. Halkımızın can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahati için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor. Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor” görüşlerini aktardı.

Öte yandan Sürekçi, Nazilli’de kış lastiği satışı yapılamaması nedeniyle kış aylarındaki ödemelerin birikerek esnafı zor durumda bırakacağını sözlerine ekledi.

c14ef7c4-4c73-402d-8242-430438d56764.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum