NAZİLLİ'DE "PAZARDAN HAYATLAR"

NAZİLLİ'DE "PAZARDAN HAYATLAR"

Nazilli’de “Pazar’dan hayatlar” yazı dizisinin bu haftaki konuğu 61 yaşındaki Gülal Karakaş oldu. 36 yıldır pazarcılıkla uğraşan Gülal teyze, ata mirası genetiği oynanmamış fideleri yetiştirdikten sonra tezgahında satışa çıkarıyor.

GÜNAY PABUŞÇU - Havadis Gazetesi’nin Perşembe Pazarı’nın ilçemize kazandırdığı değerleri tanıtmak için başlatmış olduğu “Pazar’dan hayatlar” yazı dizisinin ilk konuğu Bozdoğan’ın Yazıkent Mahallesi’nden 61 yaşındaki Gülal Karakaş oldu. Karakaş, Kestane Camisinin önünde bulunan tezgahında atalarından miras olarak kalan fidelerin yanı sıra kendi yetiştirdiği zeytin, incir, mısır, ceviz, kuru üzüm gibi çeşitli ürünlerin satışını yapıyor. 

36 yıldır pazarcılık yaptığını söyleyen Gülal Teyze, bölgenin en büyük pazarında her Perşembe yerini almayı ihmal etmiyor. 


KENDİMİZ YETİŞTİRİYORUZ KENDİMİZ SATIYORUZ

 Yapmasını bildikten sonra her işin kolay olduğunu ifade eden Gülal Karakaş, “Atalarımızdan kalma ve genetiği oynanmamış tohumlarımız var. Bu tohumları seralarımızda yetiştiriyoruz. Köy domatesleri, biber, patlıcan, soğan gibi doğal gıdaları üretiyoruz ve fideleri de satıyoruz.” diye konuştu.


ŞİMDİ Kİ AKLIM OLSA OKURDUM


Her zaman okumak istediğini fakat ailevi nedenlerden dolayı okumadığını belirten Karakaş, “Fide yetiştiriciliğini severek yapıyorum ama şimdiki aklım olsa okurdum. İlkokul 4. sınıfa kadar okuyabildim. Okuyabilseydim bir avukat ya da doktor olmak isterdim. İnsan gerçekten isterse her şeyi başarabilir, çalıştıktan sonra niçin olmasın.” dedi.
 

ÇALIŞMAK KADAR GÜZEL BİR ŞEY YOK 

Üretmekten ve satış yapmaktan çok memnun olduğunu da kaydeden Gülal Karakaş, “Çok para kazandım, ekonomik olarak iyi durumdayım. Bunu sürekli çalışmaya borçluyum. Çalışmazsan ne kendine ne de insanlara bir faydan olur. Çalışmak kadar güzel bir şey yok. Herkes çalışarak hayatını kazansın” açıklamasında bulundu.

4e8cc996-053c-4549-94dc-b61b2dca889a.jpg

28c80294-338a-4b01-8ad2-4c0f5e8edbae.jpg

e8a2e5bb-5768-48ec-91f1-515d3ca2aa83.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum