NAZİLLİ'DE SIKI DENETİM DEVAM EDİYOR

NAZİLLİ'DE SIKI DENETİM DEVAM EDİYOR

Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında 10 gün sürecek olan denetimler Nazilli’de devam ediyor.

NAZLI ALTINAYAR-Yeni tip koronavirüs vakalarının tekrardan artış göstermesiyle birlikte hükümet önlemleri sıklaştırdı. İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge doğrultusunda Türkiye genelinde 10 gün sürecek denetimler başladı. Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan ve İlçe Jandarma Komutanı Vekili Ali Akdoğan ile ekipler, Uzun Çarşı ve çevresinde gezerek esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

2c963571-5eac-499f-af55-977f70842c10.jpg

İşletmeleri tek tek gezen Kaymakam Arısoy, vatandaşlardan sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına özen göstermesini istedi. Arısoy, denetimlerde görülen eksikliklerin telafi edilmemesi durumunda cezai işlem uygulanacağını belirtti. Arısoy yaptığı açıklamada “Koronavirüs ile mücadele kapsamında denetimlerin ikinci günü. Bizler kamu yönetimi olarak alınan tedbirlerin sıkı denetimine devam ediyoruz. Denetimleri yoğun bir şekilde yapıyoruz ama esas önemli olan kişisel olarak alınan tedbirler. Mesafe, hijyen ve maske kurallarına hem kişilerin kendisinin uyması, hem denetleyici olarak otokontrolle karşısındakinin aynı tedbirlere riayet etmesi konusunda talepkar olması, en büyük denetimdir. Bu bilinci oluşturmak için bir çalışma yapıyoruz. Uyarıyoruz, bu tedbirlere riayet edilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

68d34b68-0f75-46df-b914-e2808d07a68a.jpg
Koronavirüs ile mücadelede yeni normalleşme sürecinde vatandaşın da büyük sorumluluklarının olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Özcan, “Hayatımızı sağlıklı sürdürebilmek istiyorsak, başkasına zarar vermek istemiyorsak, ekonomimizin zarar görmesini istemiyorsak kurallara uymamız gerekiyor. Maske, sosyal mesafe ve hijyen konularına dikkat etmeliyiz. Dünya ortalamasının çok altında rakamlarla bu sıkıntılı dönemi atlattık. Önceki dönemde kamu kurumlarının gösterdiği hassasiyetin aynısını vatandaşımız gösterirse bu süreci aşarız. Bakanımızın aldığı karar doğrultusunda denetimlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

7478f66c-2ed8-469d-b5a4-7593db4b5784.jpg

ba774af3-2a2e-49aa-8e37-8cd11d135c0a.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.