Nazilli’de veliler okulu “sağlıklı” bulmuyor

Nazilli’de veliler okulu “sağlıklı” bulmuyor

Nazilli’de veliler ve çocuklar okulların açılma konusunda hem fikir: “Okul ortamında sağlığı korumak neredeyse imkansız.”

Günay Pabuşçu- Türkiye’de Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz Mart ayından beri kapalı olan okullar, fiili olarak 31 Ağustos 2020’de açılacak. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen 31 Ağustos 2020’den itibaren ders başı yapacaklar ve 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı başlayacak.
Nazilli’de veliler, okullarda koronavirüs önlemlerinin üst düzeyde  alınamayacağını ifade ederken, çocuklar da okula gitmek istemiyor.
Turizm sezonu ile birlikte koronavirüsün özellikle Ege Bölgesi’nde patlak verdiğini belirten veli Bülent Eğilmez, “Okullar açıldığı takdirde, çocukların kendini muhafaza etmesi imkansız bir şey. Büyükler koruyamazken, çocuklar da koruyamaz, okulların açılmasını doğru bulmuyoruz.” diye konuştu.
İlçede koronavirüse karşı büyük bir ihmalin söz konusu olduğuna dikkat çeken öğrenci Simge Berk, “Hiç kimse hastalığı umursamıyor. Herkes dip dibe duruyor. Okul zaten kimsenin umurunda değil. Ben sağlığımı düşünerek, okula gitmeyi düşünmüyorum.” dedi.
Çocukların evlerde çok sıkıldığını ve ailelere de zorluk çıkarttığını ifade eden veli Tevfik Soysal, “Çocuklar evlerde çok sıkıldılar, bizleri de bunaltıyorlar. Okul onlar için de iyi olacak. Okullar açılırsa çocuğumu okula gönderebilirim.” ifadelerini kullandı.
Bazı veliler de Ağustos sonunda yasakların tekrar başlayacağını, okulların açılma ihtimalini çok uzak gördüklerini belirtti.

img-20200807-wa0045.jpgimg-20200807-wa0044.jpgimg-20200807-wa0047.jpgimg-20200807-wa0046.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.