“NAZİLLİ’DE YATAĞA AÇ GİREN ÇOCUKLAR VAR”

“NAZİLLİ’DE YATAĞA AÇ GİREN ÇOCUKLAR VAR”

Aydın’ın Nazilli ilçesinde gecenin geç saatlerinde hurda topladığı araç üzerinde okuduğu kitapla görüntülenen çocuk işçi yürekleri parçaladı.

GÜNAY PABUŞÇU-Hürriyet Caddesi’nde Aydın Yeni Haber Genel Yayın Yönetmeni Veysel Karahan tarafından çekilen fotoğraflar, koronavirüs sürecinde 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen çocuk işçilerin durumunu gözler önüne serdi.
 

“İlkokul Çağında Çöp Toplayan Bir Çocuk”
Henüz ilkokul çağında olan ve çöplerden hurda toplayarak geçimini sağlayan çocuğun mola sırasında okuduğu kitabın Kuran-ı Kerim olduğu öğrenildi. Kaldırımda kitap okuyarak dinlendikten sonra gece mesaisine devam eden çocuğun koronavirüs sürecinde çalışmak zorunda kalan çocuk işçilerin durumu olduğunu ifade eden Karahan,  fotoğrafı şu notlarla paylaştı. Karahan’ın paylaşımına çok sayıda etkileşim gelirken, yetkililer konuyla ilgili harekete geçeceklerini belirtti.

27fad5d9-7b6a-40d5-93dd-e84028415483.jpg
 

“Hiç Kimse Yatağa Aç Girmeyecekti…”
 Küçük çocuğun fotoğrafında dikkat çeken en büyük nokta da Büyükşehir reklam panosundan yazan “Hiç kimse yatağa aç girmeyecek, evde kal Aydın” sloganıydı. Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen ihtiyaç sahipleri ailelere günlük olarak sıcak yemek ulaştırma hizmetinden küçük çocuk ve ailesinin ulaşamaması dikkat çekti. Küçük çocuğun Aydın’daki yüzlerce çocuk işçiden biri olduğu ve her gün görüldükleri halde hayatlarına dokunulmadığı gerçeği vicdanları sızlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum