Nazilli’de yılbaşında kuruyemiş satışları patladı

Nazilli’de yılbaşında kuruyemiş satışları patladı

Nazilli’de koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yılbaşını evlerinde geçirecek olan vatandaşlar kuruyemişe sarıldı, satışlar tavan yaptı.

GÜNAY PABUŞÇU -Türkiye'de yılbaşı nedeniyle bu akşam saat 21.00'de başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 4 Ocak Pazartesi günü sabah saat 05.00'te sona erecek. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar yeni yılı evlerinde karşılayacak. Durum böyle olunca ilçe sakinlerinin tercihi kuruyemişçiler oldu. Nazilli’de yılbaşına saatler kala kuruyemiş satışları patladı, kuruyemişçiler önünde adeta yığınlar oluştu.

pc310138.jpg

Nazilli’de 35 yıldır kuruyemiş satışı hizmeti veren ve vatandaşların vazgeçilmezi konumunda bulunan  Serttaş Kuruyemiş işletmesi sahibi Salih Serttaş, vatandaşların talebinden memnun olduklarını dile getirdi.

Yılbaşında antep fıstığı, badem ,fındık ve fıstık gibi karışık kuruyemişlerin daha çok tercih edildiğini aktaran Serttaş, “Vatandaşlar yılbaşı gecesi kendilerini daha özel hissetmek için daha pahalı ürünlere yöneldiler. Sohbeti seven insanlar da çekirdekten vazgeçemiyor” dedi.

pc310131.jpg

Fiyatların 2-3 yıl öncesine göre ciddi anlamda artış gösterdiğine dikkat çeken Serttaş, “Maalesef Türk lirasının alım gücü çok düştüğü için, alınan kuruyemişlerin miktarları da azalış gösterdi. 2 yıl önce bir eve 3 kilogram kuruyemiş giriyorsa, bugün 1 kilogram giriyor. Fiyatlardaki artış vatandaşı buna mecbur bırakıyor” diye konuştu.

pc310135.jpg

Öte yandan Serttaş, çiğdemin kilogram fiyatının 30 lira, fıstığın kilosunu 40-45 lira, antep fıstığı, badem ve fındığın kilolarının ise 100 lira bandında değişim gösterdiğini sözlerine ekledi.

pc310150.jpgpc310136.jpgpc310143.jpg

pc310132.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.