Okudan: “Seçim Sonuçları Düşündürücü”

Okudan: “Seçim Sonuçları Düşündürücü”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, 7 Haziran’da yapılan genel seçim sonuçlarının düşündürücü olduğunu belirterek, “Bu sonucun istikrarsızlık getirmesine fır...

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, 7 Haziran’da yapılan genel seçim sonuçlarının düşündürücü olduğunu belirterek, “Bu sonucun istikrarsızlık getirmesine fırsat verilmemelidir. Bütün siyasi partilerden uzlaşı bekliyoruz” dedi.

Furkan Okudan, 7 Haziran’da yapılan genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçmenin iktidar partisine uyarı vermek istediğini, bu uyarının çok iyi okunmasını gerektiğini belirten Okudan, yerelde de genelde de ekonomik kazanımları tehlikeye düşürücü adımların atılmaması gerektiğini kaydetti.

Okudan özellikle yerelde iktidar partisinin sivil toplum ile istişare ve ortak akıl sürecini bu seçimlerde ve öncesinde aday belirleme aşamasında çok fazla ihmal ettiğini ileri sürerek, “Bunun Samsun’da olduğu gibi Güneydoğu’da daha ağır sonuçları olmuştur” ifadesini kullandı.

İktidar partisinin istişareye kapalı idare ve yönetim anlayışının yerelde çok daha net bir şekilde fark edilebildiğine de dikkat çeken ASKON Samsun Şube Başkanı Okudan, “Aday belirleme sürecinde STK’larla yapılan temayül yoklamasının güzel bir başlangıç olarak kalması ve adayların belirlenme aşamasında önemsenmemiş olması yereldeki dinamiklerin ağır, hantal ve kayırmacı bir şekilde işlediğini göstermesi bakımından ders verir niteliktedir. ASKON olarak ortaya çıkan tablodan herkesin hissesi ölçüsünde ders almasını, yerelde ve genelde ekonomik kazanımların zarar görmemesi için bütün aktörlerden milletin menfaatine yönelik kararlar almasını beklemekteyiz” diye konuştu.

Okudan sözlerini, “Bu sonucun istikrarsızlık getirmesine fırsat verilmemelidir. Bütün siyasi partilerden uzlaşı bekliyoruz” şeklinde tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.