Ömre Ömür Katan Bozdoğan ilk 10'da

Ömre Ömür Katan Bozdoğan ilk 10'da

Aydın’ın Bozdoğan İlçesi, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü tarafından gerçekleştirilen İnsanın Ömrüne Ömür Katan Yöreler Araştırması’nda Türkiye genelinde İkinci sırada yer aldı.

Türkiye’nin 15 yıldır yaşlanma atlasını çıkarmaya çalışan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı İsmail Tufan ve ekibi, Geoatlas adını verdikleri projenin dördüncü etabı için Türkiye’yi dolaşarak binlerce insanla görüştü ve onlara sorular yönelterek veriler derledi. Türkiye’deki insanların nasıl yaşadığını göstermeyi hedefleyen projede İnsanın Ömrüne Ömür Katan Yöreler Araştırması da yapan Tufan ve ekibi, Aydın’ın Bozdoğan İlçesi’nde de araştırmalar gerçekleştirdi. Araştırmalar sonunda listede birinci sırayı Ordu’nun Gölköy İlçesi alırken, Madran Yaylası, Madran Memba Suyu, organik zeytin bahçeleri, yaylada yetişen sebze ve meyveleri, Kemer Barajı, kırmızıbiberi, kestanesi, cevizi ve pidesi ünlü olan Bozdoğan, Türkiye’nin Ömrüne Ömür Katan Yerleri sıralamasında ikinci sırada yer alarak ilçenin ve Aydın’ın tanıtımına katkı sağladı.

“TANITIM AÇISINDAN BÜYÜK ŞANS”

Bozdoğan’ın araştırmada ikinci sırada yer almasını değerlendiren Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, "Bozdoğan son 11 yıldır hızla büyüyüp gelişiyor. Yapılan bu araştırma Bozdoğan'ın mevcut değerlerine değer katmıştır. İlçemiz dışarıdan yoğun ziyaretçi alıyor. Kemer Barajı’nın turizme kazandırılması aşamasında böyle bir araştırmanın ilçemizin tanıtımı açısından büyük şans" dedi.

İLK 10’A GİRENLER

Birinci sırada Ordu’nun Gölköy İlçesi, ikinci sırada Aydın’ın Bozdoğan ilçesinin yer aldığı listede sırasıyla Muğla-Fethiye, İzmir-Karaburun, Sivas-Doğanşat, Kastamonu, Artvin-Şavşat, Afyon-Dinar, Rize-Çamlıhemşin, Ordu-Gölköy ve Trabzon Maçka bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.