Özcan Bilgi: Eğitim Aksamıyor

Özcan Bilgi: Eğitim Aksamıyor

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Süleyman Efendi İlkokulu’nda devam eden tadilat çalışmalarının okuldaki eğitim ve öğretimi aksatmadığını söyledi.

NAZİLLİ İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Süleyman Efendi İlkokulu’nun eğitim ve öğretime hazır olmadığı yönünde yaptığımız haberin ardından Genel Yayın Yönetmenimiz M.Şevket Altınayar ve basın mensuplarıyla habere konu olan okulda bir araya geldi. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının ortalarına gelinmesine rağmen Süleyman Efendi İlkokulu’nda devam eden tadilat çalışmalarına açıklık getiren Özcan Bilgi, çalışmaların okuldaki eğitim ve öğretimi aksatmadığını söyledi.

• BAKANLIK 16 MART’TA 25 BİN 563 TL GÖNDERMİŞ

Okulların tadilatlarıyla ilgili ödeneklerin Aydın’ın büyükşehir olmasından önce Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilikler aracılığıyla yapıldığını anlatan Bilgi, “Ancak büyükşehir yapılanmasının ardından ödenekler yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilmeye başlandı” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 16 Mart 2014 tarihinde Süleyman Efendi İlkokulu, Koçlar Ortaokulu ve Nahit Menteşe Ortaokulu’nda yapılması gereken tadilatlarda kullanılmak üzere 59 bin 448 TL’nin ilk dilimi olarak 25 bin 563 TL gönderdiğini ifade eden Özcan Bilgi devamla şunları kaydetti.

• NAZİLLİ BELEDİYESİ TEKNİK ELEMAN VERMEMİŞ

“Milli Eğitim Bakanlığı gönderdiği 25 bin 563 TL ile Süleyman Efendi İlkokulu, Koçlar Ortaokulu ve Nahit Menteşe Ortaokulu’nun acil onarımları, çatı onarımı, tuvalet, kalorifer ve elektrik tesisatı işlerinin bitirilmesini istemiş. O tarihlerde Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak Faruk Ercan görevdeydi. Kendisi 17 Mart tarihinde Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe yazarak ihaleye çıkılabilmesi ve keşif özeti yapılabilmesi için teknik eleman talebinde bulunmuş. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise 21 Mart’ta işlerin yoğunluğundan ve teknik eleman azlığından dolayı keşif işlerinin mahalli imkanlarla çözülmesi cevabını vermiş. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan bu kez de Nazilli Belediyesi’nden teknik eleman talep etmiş fakat olumsuz yanıt almış ve durumu 8 Mayıs 2014 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı ile bildirmiş”

• MART’TA PARA GELDİ, EYLÜL’DE İHALEYE ÇIKILDI

Açıklamasında Faruk Ercan’ın 6 Haziran 2014 tarihinde görevden alındığını, kendisinin de 16 Haziran 2014 tarihinde Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladığını hatırlatan Özcan Bilgi, yaşanan süreci şöyle özetledi: “Biz göreve başlar başlamaz İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü sıkıştırmaya başladık. İhaleye çıkabilmemiz için keşif özeti çıkartmamız gerekiyordu. Teknik elemanların gelmesi gerekiyordu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise sürekli elemanların yetersiz olduğunu, Aydın’da 800’e yakın okulun bulunduğu cevabını veriyordu. Sıkıştıra-sıkıştıra 10 Eylül 2014 tarihinde yaklaşık maliyetlerini ve keşif özetlerini hazırlayarak ihaleye çıktık. Okulların açılmasıyla birlikte de Süleyman Efendi İlkokulu, Koçlar Ortaokulu ve Nahit Menteşe Ortaokulu’nda yapılması gereken tadilat çalışmalarına başladık”

BİLGİ: TADİLAT ÇALIŞMALARI EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ AKSATMIYOR

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Eğitim ve öğretimin yapıldığı dönemde okulda tadilat yapılmasının yanlış olduğunu ancak tadilata mecbur kaldıklarına vurgu yapan Bilgi, Süleyman Efendi İlkokulu’nda devam eden tadilat çalışmalarının eğitim ve öğretimi aksatmadığını söyledi. Süleyman Efendi İlkokulu’nda 60 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 6 öğretmenin görev yaptığını hatırlatan Bilgi, “Okulumuzda eğitim ve öğretim saat 14.00’te sona eriyor. Firma elemanları bu saatten sonra okula gelerek tadilat çalışmalarına başlıyor. Günlük işleri bitince de okulu temizliyorlar” dedi. Özcan Bilgi, Süleyman Efendi İlkokulu’nda hizmetli olmadığı şeklinde oluşan algının da yanlış olduğunu dile getirdi. Bilgi, tadilat çalışmalarının 15 güne kadar tamamlanacağını belirterek sözlerini tamamladı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

HABERİMİZ SES GETİRMİŞTİ

20192.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum