‘Parası olana tezkere, parası olmayan askere’

‘Parası olana tezkere, parası olmayan askere’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bedelli askerlikten maddi durumu yetersiz olan kişilerin de faydalanması için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bedelli askerlikten maddi durumu yetersiz olan kişilerin de faydalanması için çalışma yapılması gerektiğini söyledi. ‘Parası olana tezkere, parası olmayan askere’ diye bir sistemin doğru olmadığını söyleyen Tezcan, üniversite öğrencilerinin yaz tatilinde askerlik vazifelerini yapmaları için düzenleme yapılmasını talep ettiklerini, ancak bunun hükümetten karşılık bulmadığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, başta partisinin ilçe başkanlığı olmak üzere bir dizi ziyaret için Nazilli’ye geldi. Gündemdeki bedelli askerlik konusuyla ilgili açıklamalar yapan Tezcan, maddi durumu yetersiz olan kişilere haksızlık yapıldığını söyledi.

CHP’li Tezcan, "Şimdi bedelli askerlik meselesinde parası olanın bedelli askerlik yapıp, parası olmayanın silahlı askerlik yapması sistemi vicdana aykırıdır. Biz bedelli askerlikten yanayız. Bedelli askerliğe karşı değiliz önce bunu söyleyeyim. Para verecek gücü olmayan kişilerin de doğrudan doğruya durumları tespit edilmiş olmak kaydıyla yoksulların da aynı haktan bedel ödemeden yararlanması gerekmektedir. Yani parası olana tezkere, parası olmayan askere diye bir sistem doğru değil" dedi. Maddi durumu olmayanlara devletin yardım etmesi gerektiğini belirten Tezcan, "Bu eşitsizliğe fırsat vermeyecek bir yasa çıkartalım. Biz ona parlamentoda destek veririz. Bedelli askerlikten yanayız ancak parası olmayanın da yoksulun da bu haktan yararlanabilmesi kaydıyla" diye konuştu.

foto-galeri-052.gif

• ÜNİVERSİTELİLER İÇİN YAZ TATİLİNDE ASKERLİK ÖNERİSİ

Türkiye’de üniversite öğrencilerinin ciddi boyutta askerlik problemi yaşadıklarını dile getiren Tezcan, öğrencilerin eğitimlerini yarıda bırakmamaları için yaz tatilinde iki ya da üç aylık dönemler halinde askerlik vazifelerini tamamlamaları önerisi getirdiklerini ancak hükümetin bu önerilerine karşılık vermediğini dile getirdi. Tezcan bunun için Meclis’te çalışma başlatacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.