Ramazan Ayı Öncesinde Zabıta Ekipleri Denetimlerini Artırdı

Ramazan Ayı Öncesinde Zabıta Ekipleri Denetimlerini Artırdı

Yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ekipleri kent merkezinde hizmet veren ekmek fırınlarına ve unlu mamul imalathanelerine yönelik denetimlerini artırd...

Yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ekipleri kent merkezinde hizmet veren ekmek fırınlarına ve unlu mamul imalathanelerine yönelik denetimlerini artırdı.

Ramazan pidesi ve ekmeklerin gramajının kontrolü, işletmelerin hijyen kurallarına uyup uymadığı, son kullanma tarihi geçen ürün olup olmadığı ve önceden tartılıp etiketlenen ürünlerin gramajlarında fire olup olmadığı gibi konularda zabıta denetimleri yoğunlaştırıldı.

HİJYEN KURALLARINA UYMAYANLARA CEZAİ MÜEYYİDELER UYGULANIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ramazan Ayı’nda gıda tüketiminin artması nedeniyle denetimler konusunda daha hassas bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Denetimlerimizde, vatandaşlarımızın en çok tükettiği gıda ürünlerinin başında gelen Ramazan pidesi, ekmek ve diğer unlu mamuller konusunda en küçük ayrıntıları bile dikkatle incelemekte ve değerlendirmekteyiz” dedi. Gerek 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve diğer kanunlar çerçevesinde, gerekse de halk sağlığı açısından zabıta kontrol ve denetimlerinin yoğun bir şekilde devam edeceğini belirten Başkan Sekmen, yapılan denetimler neticesinde, kanun ve hijyen kurallarına uymayan işletmelere gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağı uyarısında bulundu.

ALO ZABITA 153 İHBAR HATTI’NI 7 GÜN 24 SAAT ARAYABİLİRSİNİZ

Vatandaşların, şikâyetlerini Alo Zabıta 153 İhbar Hattı’na 7 gün 24 saat iletebileceklerini hatırlatan Başkan Sekmen, fırın denetimlerinde gramaj noksanlığı yönünden eksik görülen ekmeklerin müsadere edilerek tutanak karşılığı kamu yararına çalışan vakıflara verildiğini belirtti.

DİLENCİLİK OLAYLARINA KARŞI DA GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Bu kutsal ayda halkımızın dini duygularını istismar etmek isteyen kişilere ve artması olası dilencilik olaylarına karşı da gerekli tedbirleri aldıklarını açıklayan Başkan Sekmen vatandaşlara, ‘insanların dini duygularını istismar ederek haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere itibar etmemeleri’ uyarısında da bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.