‘RANTA HİZMET EDİYORLAR’

‘RANTA HİZMET EDİYORLAR’

CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, Nazilli halkına ucuz ekmek ulaşmasını istemeyen Fırıncılar Odası’nın halka değil, ranta hizmet ettiğini söyledi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, Nazilli’de yaklaşık 150 bin ila 200 bin adet ekmek üretildiğini söyleyerek, “Bunun sadece 13 bini Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilip, HALK EKMEK tarafından yaşam düzeyi düşük vatandaşlarımız tarafından alınmaktadır. Soruyorum size bunun neresi rekabet?” dedi. Çankır, Fırıncılar Odası’nın halka değil, ranta hizmet ettiğini söyledi.

haberin-videosu-132.gif

• ‘HALK EKMEK TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN FAALİYETE GEÇTİ’

Ali Çankır CHP Nazilli İlçe Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Çankır, 11 Şubat 2015 tarihinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu önderliğinde, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden biri olan ve dar gelirli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak HALK EKMEK satış noktalarının tüm engellemelere rağmen Nazilli’de faaliyete geçtiğini söyledi.

• ‘BUNUN NERESİ REKABET?’

Dar gelirli vatandaşların AK Parti iktidarı döneminde ekonomik bir yıkım yaşadığını iddia eden CHP’li Çankır, HALK EKMEK projesinin yer belirleme aşamasında Nazilli Belediyesi tarafından, daha sonra da Nazilli Fırıncılar Odası tarafından engellendiğini ifade etti. Engellemelerin her geçen gün çeşitli yollarla devam ettiğine dikkat çeken Ali Çankır, “Engellere bir yenisini de Nazilli Fırıncılar Odası gerçekleştirmiştir. Nazilli Fırıncılar Odası mahkemeye başvurarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nazilli’de ki fırıncılarla rekabet ettiğini iddia ederek dava açmıştır. Nazilli’de yaklaşık 150 bin ila 200 bin adet ekmek üretilmektedir. Bunun sadece 13 bini Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilip, HALK EKMEK tarafından yaşam düzeyi düşük vatandaşlarımız tarafından alınmaktadır. Soruyorum size bunun neresi rekabet?” şeklinde konuştu.

• ‘HALKIMIZ EZİLMEKTEDİR’

Konuşmasında, Türkiye’de 46 milyon kişinin açlık sınırı ve altında yaşadığı ifadelerine yer veren CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, “Bir kişinin günlük ekmek tüketimi 400-500 gram’dır. 250 gram ekmeğin 1 TL’den satıldığını düşünürsek, 4 kişilik bir aile ekmek tüketimine asgari ücretin 3/1’ni harcamaktadır. Kalan tutarla da öğrenim, sağlık, kira, ısınma, giyim, temel gıda maddelerine harcama yapmak zorundadır. Yani halkımız ezilmektedir” dedi.

• ‘FIRINCILAR ODASI, HALKA DEĞİL RANTA HİZMET ETMEKTEDİR’

HALK EKMEK’in, gıda mühendisleri kontrolünde ve dünya standartlarına göre üretildiğini söyleyen Çankır, “Temel ihtiyaç ürünü olan HALK EKMEK 250 gram olarak 50 kuruşa satılırken, aynı ekmek diğer satıcılarda 60 kuruş ila 1 TL arasında satılmaktadır. Bugün İstanbul’da 300 gram ekmek 60 kuruşa, Ankara’da 250 gram ekmek 60 kuruşa satılıyor. HALK EKMEK 43 kuruşa mal ediliyor. 250 gram ekmeği 7 kuruş kar ile 50 kuruşa dar gelirli vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Halkımızdan güzel tepkiler alıyoruz. Sosyal demokrasinin gereği olan halkın mutluluğu ve refahını kendine amaç edinmiş Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çercioğlu’nun Nazilli’mize yapmış olduğu sosyal projeler ranta değil halka hizmet etmektedir. Halkımızın Başkanı Özlem Çercioğlu, rantçıların hedefinde olsa da, Nazilli halkının gönlünde taht kurmuştur. Et, süt, ekmek gibi tüketim malları halkın temel ihtiyaç maddeleridir. Bunları karşılamak yerel ve genel yönetimlerin asli görevleridir. Nazilli halkına ucuz ekmek ulaşmasını istemeyen Fırıncılar Odası, halka değil ranta hizmet etmektedir. Nazilli halkı hiç bir zaman halka hizmet etmeyenleri affetmeyecek ve sonuna kadar insanca, hakça bir yaşam için hakkını aramak için mücadele edeceklerdir” ifadelerini kullandı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

0304alicankir2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum