Sert düştü! Yeni yıl ‘altın’a yaramadı

Sert düştü! Yeni yıl ‘altın’a yaramadı

Koronavirüs kaynaklı olarak geçtiğimiz yıl boyunca yükselişini sürdüren altın 2021yılında sert düşüş yaşadı. Nazilli Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İbrahim Önal, altın fiyatlarındaki son durumu sizler için yorumladı.

GÜNAY PABUŞÇU-Pandemi döneminin güvenli liman olarak işaret edilen altın, artan riskler ve dünyada uygulanan düşük faiz politikasının etkisiyle tarihi zirvelerini test ederken, yeni yılda zayıf seyir sergiliyor. Yatırımcılar 2021 yılında 'Altın fiyatları düşecek mi', 'Altın fiyatları yükselecek mi' sorusuna yanıt ararken, Nazilli Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İbrahim Önal, kritik değerlendirmelerde bulundu.

whatsapp-image-2021-01-11-at-18.26.19.jpeg

Yeni yılın altın fiyatlarına yaramadığını ifade eden Önal, “Türk lirası değer kazanmaya devam ediyor. Ons altın fiyatlarında 1800 ile 1900 dolar bandındaki sıkışık seyir devam ediyor. Geçtiğimiz hafta son 5 ayın en düşük seviyelerini gören dolar/TL, yeni haftanın ilk gününde 7,40 civarında işlem görüyor” dedi.

whatsapp-image-2021-01-11-at-18.26.20-(2).jpeg

Önal, Amerika’da yaşanan karışıklıkların dolara tüm piyasalarda gerileme yaşattığına dikkat çekerek, bu durumun Türkiye’yi de etkilediğini belirtti.

Arz ve talebin fiyatları belirleyen ana faktör olduğunu vurgulayan Önal, “Faizlerin artırılmasının ardından ekonomimiz oldukça sıkıntıya girdiği görüyor. Burada taşlar zamanla yerine oturacaktır. Faizlerin artacağını düşünüyorum. Bu ay 50 ile 100 puan bandında artış bekliyorum. Faizi artırmak bir yönden iyi; ancak tedavülde olan ve yatırıma gitmesi gereken para piyasadan çekiliyor. Para kısıtlaması üretime ya da yatırıma yönelik olmaktan çıkıyor” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2021-01-11-at-18.26.20.jpeg

Önal,  gram altın fiyatının 443 TL, bileziğin gram fiyatının 416 TL, bileziğin çeyrek fiyatının ise şu anda 730 TL’den işlem gördüğünü sözlerine ekledi.

p1119505.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.