Askerden memleketini gururlandıran hareket

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Fırak Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da görev alan Çineli asker Ömer Açıkgöz, memleketinde yardıma muhtaç aileye kayıtsız kalmadı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'de gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı'nda yer alan ve hali hazırda El Bab'da vatan savunması görevini yerine getiren Çineli asker Ömer Açıkgöz, Çine'nin Bağlarbaşı Mahallesinde yaşayan Uyar ailesinin yaşam dramını çıkan haberler vesilesiyle öğrendi. Baba Ahmet Yücel Uyar'ın çalıştığı Çine’nin Bağlarbaşı Mahallesi yakınlarında 2013 yılında yapımına başlanan patlayıcı fabrikasının FETÖ ile irtibatı tespit edilince kapatıldığını, babanın işsiz kaldığını ve ayrıca kefillik ile başı dertte olduğunu, anne Nurten Uyar'ın çölyak hastalığı ile mücadele ettiğini, ailenin küçük kızı Nimet Nur Uyar'ın kalbi delik ve üstelik hemonjion hastası olduğunu, tüm bu olumsuzlukların üzerine ailenin yaşadığı evde yangın çıktığını ve yangından hemen bir gün sonra gebe bir düvelerinin öldüğünü öğrenen Çineli asker ve arkadaşları aileye maddi yardımda bulundu.

Ahmet Yücel Uyar, "Askerimiz vatanımız için canını düşünmeden onurlu bir şekilde görevini yerine getirirken, bizleri unutmaması bizleri çok duygulandırdı. Askerlerimiz aralarında bir miktar para toplamış, yakınları vasıtası ile bize ilettiler. Kelimelerle anlatılacak bir duygu değil, ne söyleyebilirim ki. Allah Türk askerini bizlerin başından eksik etmesin. Allah onlara zafer nasip eylesin. Allah hep onlarla birlikte olsun. Bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan onurlu Mehmetçiklerimizi Allah sevdiklerine kavuştursun, askerimize, milletimize zarar vermek isteyenleri ise kahrı perişan eylesin" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri