Aydın-Denizli Otoyolu'nda geri sayım! Cumhuriyet’in 100. yılında açılışı yapılacak

Aydın-Denizli Otoyolu'nun 93 kilometrelik kesimi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yılının kutlanacağı 29 Ekim’de açılacak. Son hazırlıkların yapıldığı otoyolun açılışı, Denizli’nin Kocabaş Kavşağı’nda yapılacak ve Kuyucak’a kadar olan yol kullanıma açılacak. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile hayata geçirilen Aydın-Denizli Otoyolu, tamamlanması halinde Ege'nin önde gelen sanayi, ticaret ve turizm merkezleri olan Denizli ile Aydın illerini birbirine bağlayacak.

Temeli 26 Kasım 2020’de atılan ve yapımı devam eden Aydın-Denizli Otoyolu'nun Kuyucak ilçesindeki şantiyesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyolun 93 kilometrelik kesimini 29 Ekim’de açılacağını bildirmişti.

4 gün kalan dev açılış öncesi son hazırlıklar yapıldı. Açılış, Denizli’nin Kocabaş Kavşağı’nda yapılacak ve Kuyucak’a kadar olan yol kullanıma açılacak.

Toplam uzunluğu 163 kilometre olan Aydın-Denizli Otoyolu, Kapıkule'den başlayıp, İstanbul üzerinden Marmara ve Ege Bölgeleri'ni kat ederek Akdeniz'e ulaşıp, kesintisiz otoyol ağının önemli bir parçasını oluşturacak. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile hayata geçirilen Aydın-Denizli Otoyolu, Ege'nin önde gelen sanayi, ticaret ve turizm merkezleri olan Denizli ile Aydın illerini birbirine bağlayacak.

140 kilometre ana gövde ve 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğunda olan otoyolun 68 kilometresi Denizli, 95 kilometresi Aydın sınırlarında yer alıyor.

Proje kapsamında 94 köprü, 19 viyadük, 79 altgeçit ve 573 menfez inşa edilecek. Yolun tamamlanmasıyla mevcut güzergahtaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Aydın Haberleri