Aydın'da toprağa gömülü halde cesedi bulunan gencin davası görüldü

Aydın'da dağlık arazide, bir bölümü toprağa gömülü halde cesedi bulunan 20 yaşındaki Salih Yılmaz'ın ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz sanık A.B.S. ile taraf avukatları katıldı. Diğer tutuksuz sanık H.A. ise duruşmada yer almadı. 

Duruşmada, arama çalışmalarına katılan İ.K, tanık olarak dinlendi.

Sanık avukatları, bilirkişi raporunu incelemek için ek süre talep etti. İnceleme talebini kabul eden mahkeme heyeti duruşmayı erteledi. 

- Olay

Efeler ilçesinin Danişment Mahallesi'ndeki dağlık bölgede 26 Ocak 2017'de, arkadaşlarıyla gezen bir kişi, göğsünden aşağısı toprağa gömülü ceset olduğunu fark etmişti.

Cesedin, üzerindeki kıyafetler ve kolundaki dövmeden 2 ay önce ailesinin kayıp başvurusu yaptığı Salih Yılmaz'a ait olduğu belirlenmişti. Olayın ardından H.A ve A.B.S. tutuklanmış ancak itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından sanıklar hakkında "İhmal suretiyle adam öldürme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri