Aydınlı Gazilerden, 42 yıl sonra Kıbrıs Çıkarması

Aydınlı Gaziler, 42 yıl sonra Kıbrıs’ta ilk kez savaştıkları bölgeye giderek anılarını tazeledi. Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği’nin düzenlediği, Kıbrıs çıkarmasına 61 gazi katıldı.

1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılan Aydınlı Gaziler, 42 yıl sonra Kıbrıs’a çıkarma yaptı. Voyello Tur’un organizesinde havayoluyla Kıbrıs’a giden gaziler, geceyi yıllar sonra savaşta konakladıkları Girne’de bulunan Dorana Otel’de geçirdi. Kafile, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç’ı yerinde ziyaret etti. Aydın’ın yöresel ürünlerini Korgeneral Paç’a takdim eden,  Dernek Başkanı Gazi İsmail Ece, savaşı dün gibi hatırladıklarını, vatan savunması için gerekirse yine silah altına girebileceklerini söyledi. Ziyaretin kendisini mutlu ettiğini kaydeden Korgeneral Ömer Paç ise, “Siz değerli gazilerimizi Kıbrıs’ta ağırlamak bizim için şereftir. Bu topraklarda şehit olmuş askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 


“42 YILLIK ÖZLEMİ SÖNDÜRDÜK”

Komutanlık ziyaretinin ardından konuşan Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, “Yaklaşık bir ay önce dernek olarak Kıbrıs’a gezi düzenleyeceğimizi duyurduk. Programımız 45 kişilikti. Ama Kıbrıs Gazilerimizin yoğun talebi üzerine sayımız 61’e ulaştı. 42 yıl sonra ilk kez savaştıkları bölgeye gelen gazilerimiz oldukça mutlu ve heyecanlı. Biz 42 yıllık özlemi söndürdük” diye konuştu.

KIBRIS-MEHMET ALİ CİNTOSUN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri