Banka kredisiyle gelen şampiyonluk

Türkiye Kulüpler Arası Satranç Şampiyonası’nı birinci tamamlayarak Aydın tarihinde 1. Lig’e yükselen ilk kulüp olan Aydın Satranç Eğitim Merkezi (AYSEM) Spor Kulübünün şampiyonaya 4 bin TL banka kredisiyle giderek birinci olduğu ortaya çıktı

Konya’da 25-31 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde 76 takımın katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Kulüpler Arası Satranç Şampiyonası’nda AYSEM Spor Kulübü’nün birinci olarak Aydın’a dönmesinin ardından şampiyonluğun hikayesi de ortaya çıktı. Aydın’a bir ilki yaşatan AYSEM Spor Kulübü’nde Başkan Mustafa Yavuz’un şampiyona öncesi Aydın’daki kamu kurum ve kuruluşlarına ziyarette bulunarak destek isteği ancak gereken desteği alamadığı öğrenildi. Şampiyonaya gitmek adına yeterli desteği bulamamaları üzere özel bir bankadan 4 bin TL kredi çekerek, şampiyonaya katıldıklarını belirten Başkan Mustafa Yavuz, “Şampiyona öncesi Aydın’daki kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, kulübüm ve sporcular adına destek isteğinde bulundum. Fakat kurum yetkilileri çeşitli gerekçelerle destek olamayacaklarını belirttiler. Bunun üzerine kulüp başkanı olarak ben de Efeler’deki özel bir bankaya giderek 4 bin TL kredi çektim ve lige katıldık. Şampiyonada da sporcularımız Aydın’a bir ilki yaşatmak takım ruhuyla mücadele etti” dedi.

"AYDIN'IN ADINI TÜM TÜRKİYE DUYDU"

Aydın tarihinde daha önce böyle bir başarının olmadığının altını çizen Başkan Mustafa Yavuz, “Sporcularım beklenenin üstünde bir performans sergileyerek, Aydın’ın adını tüm Türkiye’ye duyurdular” diye konuştu. Şampiyonaya Türkiye genelinden katılan bir çok takımın sponsor ya da kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle şampiyonaya geldiğini belirterek, Aydın’ın adını tüm Türkiye’ye duyuran bir kulübe sahip çıkılmasına sitem etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri