Yazıkent Mahallesi Kızılçakır mevkiinde dün akşam saatlerinde dağlık ve engebeli arazide başlayan yangına Orman Genel Müdürlüğü’ne ait 2 söndürme uçağı ve 2 helikopterle sürekli olarak havadan müdahale edildi. Karadan ise iş makineleri ve arazözlerle müdahale sürdü.
Bozdoğan Kaymakamı Yunus Emre Polat, yangın boyunca bölgeden ayrılmayarak çalışmaları yerinde takip etti. Yazıkent halkı da kazma ve küreklerle çalışmalara katılarak ekiplere destek verdi.
Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Bozdoğan Belediyesi ekipleri ve gönüllü vatandaşların koordineli çalışmasının ardından, yangın sabaha karşı kontrol altına alındı. Bölgede gün boyu soğutma çalışmaları yapılacak.