Buharkent’te tartışma yaratan pankart

Aydın’ın Buharkent ilçesinde Buharkent Ülkü Ocakları binasına CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik propaganda afişi asıldı. ‘Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın, Bazıları iki yüzlüdür” yazılı pankarta ilişkin İYİ Parti İlçe Başkanı Serdar Kocakaya suç duyurusunda bulundu. Tartışma yaratan pankartın indirilmesine karar verildi.

Buharkent Ülkü Ocakları binasına CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in resimlerinin yer aldığı pankart asıldı.

Pankartta, Kılıçdaroğlu'nun yüzünün eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile birleştirildiği görüldü.

İlçede infial yaratan söz konusu pankartta  ‘Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın, Bazıları iki yüzlüdür” ibareleri kullanıldı.

Kocakaya suç duyurusunda bulundu

İYİ Parti Buharkent İlçe Başkanı Serdar Kocakaya, pankartın seçim kanunu ve ilgili yasalara aykırı olduğunu belirterek, halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini söyledi. Kocakaya, pankartın kaldırılmasına ilişkin İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına suç duyurusunda bulundu.

Karar verildi

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı pankartın hükümlere aykırı ve usulsüz olarak asıldığına ve bulunduğu yerden indirilmesine karar verdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Buharkent Haberleri