AYDIN’IN Nazilli ilçesinde, ilçe ekonomisine güç katan 2 fabrika yakınlarında çıkan arazi yangını ‘Büyükşehir Yasası’nın eksiklerini bir kez daha gündeme getirdi. Yangına müdahale etmek için bölgeye gelen 1 itfaiye aracının malzeme ve personel yetersizliği nedeniyle çaresiz kalması olası bir faciaya davetiye çıkardı. Fabrika yetkililerinin arayarak yardım talebinde bulunduğu Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın araya girmesiyle yangın bölgesine gelen Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri yangına müdahale ederek büyümesini önledi. Yaklaşık 2 saat süren bir çalışma sonunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sırasında itfaiye ekiplerinin yapılan çalışmaları çaresizce seyretmesi, ‘Peki yangın şehir merkezinde olsaydı ne olacaktı?’ sorusunun sorulmasına neden oldu.
• ‘GÜÇLÜ BİR MERKEZİ BELEDİYE AMAÇLAMIŞTIK’
AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, yangının büyümesini ters esen rüzgarın önlediğini söyleyerek, “Büyükşehir Yasası’nı çıkartırken bizim temel amacımız, güçlü bir merkezi belediyenin iyi bir şekilde örgütlenerek hem şehrimizin alt yapı, yol, içme suyu, kanalizasyon ve itfaiye ihtiyaçlarının güçlü halde çözüme kavuşmasıydı. Aydın ilini kontrol altında tutacak güçlü bir sistemin kurulmasıydı” şeklinde konuştu.
• ‘AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SINIFTA KALDI’
Meydana gelen arazi yangınının Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sınıfta kaldığını gösterdiğini iddia eden Kılınç, “Gelen itfaiye ekiplerini duvarların arkasına saklanmış, yangını izler pozisyonda gördük. Bu çok kötü bir görüntüydü. Fabrikaların yetkilileri kendi imkanlarıyla yangının büyümemesi için gayret göstermişler. Fabrikalarımızın belediyeden daha tedbirli olması düşündürücüdür. Yangının büyümesini fabrikalara ters istikamette esen rüzgar önlemiştir. O esnada da Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri yangına müdahale etmiştir” dedi.
• YA ŞEHİR MERKEZİNDE ÇKSAYDI?
Çıkan yangından başta Aydın Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kesimlerin ders çıkarması gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Kılınç şunları kaydetti: “Bu yangın şehir merkezinde de olabilirdi. Bu üzücü olaydan başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere hepimizin ders alması gerekiyor. Allah korusun yangın şehir merkezinde olsaydı çok büyük risklerin bizleri beklediğini düşünüyorum. Aydın ile Nazilli arası sadece 45 kilometredir. Yangın haber verilmesine rağmen 1,5 saat sonra sadece Nazilli’de bulunan itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi ve etkisiz kalması düşündürücüdür. Bu yangın Nazilli’de değil de daha uzak bir mesafede Didim’de, Buharkent’te olabilirdi. Kısacası vatandaşlarımızı nasıl büyük bir tehlikenin beklediğini bu yangında görmüş olduk”
• KONUSUNDA UZMAN OLMAYANLAR ‘İTFAİYE ŞEFİ’ YAPILDI
AK Parti’li Milletvekili Ali Gültekin Kılınç açıklamasında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başka konularda çok uzman kişileri ilçelerde ‘itfaiye şefi’ pozisyonunda görevlendirdiğine dikkat çekti. Kılınç, “O arkadaşların asıl uzmanlık alanları kimisinin yol, kimisinin gölet, kimisinin sulama, kimisinin proje olduğunu biliyoruz. Yani çok uzman arkadaşlar asıl işlerinde görev yapmıyorlar. Bu Aydın’ın en büyük tehditlerinden bir tanesini oluşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bunlardan haberi olmadığını düşünüyorum. Haberi olsa kişileri kendi uzmanlık alanlarında çalıştıracağına inanıyorum. Bu yangın umarım ki Büyükşehir Belediyemizi yönetenlerin dikkatini çeker ve daha büyük faciaların çıkması engellenir” şeklinde konuştu.
• İTFAİYE ARAÇLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DEVREDİLMİŞTİ
Nazilli Belediyesi’nin itfaiye araç parkurunda bulunan 9 araçtan 4’ü yaklaşık 1,5 ay önce Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık devir-teslim töreninde yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası’nın çıkmasının ardından itfaiye hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini söylemişti. • O HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN