ÇİNE BELEDİYESİ'NDEN 'İNDİRİMLİ’ İHALE! DEV ARSANIN FİYATI 1 AYDA 15 MİLYON LİRA DÜŞÜRÜLDÜ

Çine Belediyesi, Temmuz ayı başında 150 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkardığı ancak alıcı bulamayan 34 bin 518 metrekarelik dev ticari arsayı, 15 milyon liralık indirimle yeniden satışa sundu. Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak yönetimi, fiyatı 135 milyon liraya çekilen rekor arsa için 5 Ağustos'ta kapalı teklif usulüyle yeniden ihaleye çıkacak.

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN Çine Belediyesi, ilçenin Yolboyu Mahallesi'nde yer alan ve tapuda 109 ada 55 parsel kayıtlı 34 bin 518 metrekare büyüklüğündeki taşınmazı için ikinci kez satış ilanı yayımladı. İmar planında 'Toplu İş Yeri (Ticaret, Teşhir ve Depolama Alanı)' olarak geçen tek tapulu dev arsa, ilk olarak 10 Temmuz 2026 tarihinde 150 milyon TL bedelle vitrine çıkarılmıştı. Ancak ilk ihalede alıcı çıkmaması üzerine belediye yönetimi fiyatta revizyona gitti.

TEMMUZ İHALESİ

FİYAT 135 MİLYON LİRAYA DÜŞÜRÜLDÜ

İlgi görmeyen ihale sonrası hazırlanan yeni ilanda arsanın muhammen satış bedeli 15 milyon TL'lik indirimle 135 milyon TL olarak güncellendi. Bedelin düşmesiyle birlikte yatırılması gereken yüzde 3'lük geçici teminat tutarı da 4 milyon 500 bin TL'den 4 milyon 50 bin TL'ye geriledi.

AĞUSTOS İHALESİ

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi uyarınca 'Kapalı Teklif Usulü' ile gerçekleştirilecek satışta yatırımcılara ödeme kolaylığı da sunulmaya devam ediyor. İhaleyi kazanan alıcı, satış bedelinin yüzde 25'ini peşin, kalan tutarı ise 2 ayda bir olmak üzere toplam 6 eşit taksitte ödeyebilecek. Arsanın satışı KDV'den de muaf tutulacak.

GÖZLER 5 AĞUSTOS'TAKİ İHALEDE

Yenilenen dev ihale, 5 Ağustos 2026 Çarşamba günü saat 15.00'te Çine Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda, Belediye Encümeni huzurunda yapılacak. İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin, hazırlayacakları teklif zarflarını en geç ihale saatine kadar teslim etmeleri gerekiyor. Şartname bedelinin ise 15 bin TL olduğu duyuruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Ve İlçe Haberleri Haberleri