‘Dünyayı anlamak yetmez, onu değiştirmek gerekir’

CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Yazılı bir açıklama yapan Ali Çankır, Türkiye’nin zor koşullardan geçtiğini söyleyerek, “Hangi tarafa baksak AK Parti Hükümeti’nin çağ dışı düşüncelerin ektiği kötü tohumlar ve uygulamaları sonucu emeklerimiz ve canlarımız yitip gidiyor” dedi.

• ‘DAYAK HOŞ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI’

Genç kızların, evli, bekar, dul kadınların can güvenliğinin olmadığını ifade eden Çankır, “En uygar bildiğin çevrelerde bile kadına dayak hoş görülmeye başlandı. Bu cinayetlere ülkemizde bireysel davranış olarak bakılamaz. Binlerce kadının öldürüldüğü, binlercesinin tacize tecavüze maruz kaldığı bir ülkede kadınlarımız resmen zulüm altındadır. Din adamlarının, ‘ananızın eteğinin beş santim üstünü görmek haramdır’ diye fetvalar verdiği, ‘altı yaşında kızla evlenmek caizdir’ dediği, ders çalışan gençlerin kızlı-erkekli diye suçlandığı, sapık, şiddet dolu, korkunç ve kanlı bir girdabın içinde yuvarlanıyoruz ve bedelini melek gibi çocuklarımız ödüyor” şeklinde konuştu.

• ‘BU ÜLKEDE İNSANLIK TEHDİT ALTINDADIR’

7 yılda kadın cinayetlerini %1400 kat arttıran bir zihniyetle karşı karşıya olduklarına dikkat çeken CHP’li Ali Çankır açıklamasına şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı’nın geçmişteki ‘Bale ahlaksızlıktır’ sözü bu zihniyetin yeşertildiği dönemlerdir. Her şey bu sözlerle, bu kültürle başladı ve adım-adım tırmandı. Tabi ki yılgınlığa hakkımız yok. Kavgadan çekilmeyeceğiz. Mücadelemize daha kararlı devam edeceğiz. Çünkü bu ülkede insanlık tehdit altındadır. Bu tehditten, bu seçimlerde tek vücut olarak çalışmakla kurtulacağız”

• ‘DÜNYAYI ANLAMAK YETMEZ, ONU DEĞİŞTİRMEK GEREKİR’

Günümüzde 8 Mart’ların eşitlik mücadelesi günü olarak anıldığını ve kadının haklarının gelişmesini sağlamak amacıyla etkinlikler düzenlendiğini söyleyen Ali Çankır, “8 Mart, kadınlara karşı ayrımcılığın, kadına yönelik şiddetin, her gün sayıları artan kadın cinayetlerinin, karar mekanizmalarında yer alamamalarının ve tüm kadın sorunlarının bir kez daha dile getirildiği gün olmaya devam ediyor. Bu 8 Mart’ta da, demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan kadın erkek eşitliğinin, aileden başlayarak toplumsal yaşamın her alanında, eğitimde, çalışma yaşamında, siyasette çağdaş standartlarda yasal temele dayandırılmasını ve uygulamaya geçirilmesini, ailede, iş yerinde, sokakta kadına yönelik ekonomik, fiziksel, sözel, cinsel ve psikolojik şiddete son verilmesini; kadınların şiddete karşı korunmasını, yasal haklarını kullanmalarında karşılaştıkları engellerin kaldırılmasını, siyasette eşit olarak yer almaları olmazsa olmaz isteklerimizdir. Yerelde ve genelde CHP olarak, yasalarda ve yaşamda eşitlik mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Çocuk gelinler sorununun çözüme kavuşturulması, temel eğitimin kesintisiz olarak uygulanması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşama geçmesi için kararlı bir devlet politikasının uygulanması, kadın taciz ve cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi yükselterek sürdürmeye devam edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı. CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır sözlerini Karl Marx’ın, ‘Dünyayı anlamak yetmez, onu değiştirmek gerekir’ cümlesiyle sonlandırdı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Nazilli Haberleri