HATALI BASIM 50 TL İÇİN 75 BİN TL İSTİYOR

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde akaryakıt istasyonu çalışanı Ayhan Güler (41), bir müşterisinin verdiği hatalı basım 50 TL'lik banknotu, 75 bin liraya satışa çıkardı.

ARİF YILMAZOĞLU- Kuyucak’ın Horsunlu Mahallesi’nde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda çalışan Ayhan Güler, bir müşterisinin verdiği 50 TL’lik banknottaki hatayı fark etti. Paranın ön yüz sağ üst köşesinde 50 yazması gerekirken, ‘5’ yazdığını gören Güler, durumdan şüphelendi. Paranın önce sahte olduğunu düşünse de gerçek sonra ortaya çıktı. Paranın hatalı basım olduğunu tespit eden Güler, koleksiyoncuların bu tür paralara ilgi gösterdiğini öğrendi. Koleksiyoncular için parayı satışa çıkaran Güler, hatalı basım 50 TL için 75 bin TL fiyat biçti. 

Türkiye’de çok az hatalı basım para olduğunu öğrenen Güler, koleksiyonculara seslendi. Güler, “50 TL’nin önce sahte olduğunu düşündük ardından araştırma yaptığımızda hatalı basım olduğunu öğrendik. Koleksiyoncuların bu tür paralara ilgisini duyduk. Ben de hatalı basım 50 TL’yi satışa çıkarıyorum. İnternette 80 bin TL’ye kadar alıcı bulduğunu öğrendik. Ben 75 bin TL fiyat biçtim. Koleksiyoncuları görüşmeye davet ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kuyucak Haberleri