İsabeyli Muhtarı Birkan Çelik: “Sahipsiz Kaldık”

Nazilli'nin İsabeyli Mahallesi’nde ardı ardına çıkan yangınlar İsabeyli muhtarı Birkan Çelik’i çıldırttı.

GÜNAY PABUŞÇU-Nazilli'nin İsabeyli Mahallesi, İsabeyli Çayı yanında bulunan arazide ikinci kez  yangın çıktı. İsabeyli Muhtarı Birkan Çelik’e ait arazide yükselen alevler bir anda büyüyerek,  rüzgarın da etkisiyle zeytinlik alana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında,  50’ye zeytin ağacı yanarak kül oldu.  Aynı bölgede pazartesi günü bir yangın çıkmış ve bir kamyonet kullanılamaz hale gelmişti. Yangının çıktığı arazinin ve mahalledeki birçok arazinin vatandaşlar tarafından çöplük olarak kullanıldığı ifade eden Çelik, zabıtaları görevlerini yapmamakla suçladı. Aydın Büyükşehir ve Nazilli Belediyesi’ni göreve davet eden Çelik, mahallenin sahipsizlik bırakıldığını vurguladı.

“Oraya çöp ve moloz dökülmesine izin verilmeseydi…”
Bizim burada en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi, şu anda 15 bin nüfusa ulaşan İsabeyli’mizde zabıtaların görevini tam yapmaması” diyerek açıklamalara başlayan Çelik, “İsabeyli’nin kendi insanı ve çevredeki ilçe ve mahallelerden gelen vatandaşlar, çöpünü burada bulduğu yere döküyor. Bizim tapulu yerimize de vatandaş, çöpünü getirmiş, döküyor. Kanepe, çekyat, koltuk vs aklınıza ne gelirse, boşaltıp gidiyorlar. Biz artık buna tahammül edemiyoruz. Durum çok ciddi. Nazilli Belediyesi’nin zabıtaları ısrarla görev yapmamaya devam ediyor. Oraya çöp ve moloz dökülmesine izin verilmeseydi, bu yangın çıkmayacaktı.” dedi.

“Burası çöplük değil, belediye önlem alsın”
Çoğu zaman vatandaşları bölgeye çöp atarken yakaladığını belirten Çelik, “Vatandaşa soruyorum. Niçin buraya döküyorsunuz diye ‘Ne bilelim, herkes döküyor, biz de döküyoruz.’ diyor. Kafayı yemek üzereyim. Belediyeyi göreve davet ediyorum. Zabıtalar görevlerini yapsın, cezai işlem uygulasın ya da vatandaşa çöpünü dökeceği yer göstersin. Nazilli Belediyesi görevlileri gelsinler, bu hafriyatları, molozları temizlesinler. Belediye önlem almadığı için bu tür olaylar yaşanıyor. Molozlar çekilmeden tel de çekemiyoruz, sürekli birileri gelip çöp döküyor.” diye konuştu.

“Sahipsiz Kaldık”
İsabeyli’nin Büyükşehir yasasından sonra sahipsiz bırakıldığını iddia eden Çelik, “Burada zabıtaya ne gerek var diye düşünüyorlarsa o zaman Nazilli’de de ne gerek var. Mahalle aralarında iyi su çeşmeleri var. Zabıta gelip bunu kontrol etmiyor. Bir sürü insan onlarca bidonla mahalle aralarında,  bizim köylümüzle kavga ediyorlar. Büyükşehir yasasından sonra sahipsiz kaldık.” ifadelerini kullandı.

“Belediyeleri göreve davet etti”
Sadece kendine ait arazide değil birçok özel arazinin işgal edilmiş durumda olduğunu vurgulayan Çelik, “Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait parsel, Suzan Durna’nın yeri, aşağıda farklı noktalar var. Hatta geçen sene Suzan Durna’nın yeri de alev alev yandı. Herkes her yere çöpünü döküyor. Böyle olmamalı. Ben hem Büyükşehir hem Nazilli Belediyesi’ni göreve davet ediyorum. Aksi takdirde yangınlar daha çok can yakacak.” diye konuştu.

“Bu olay, kundaklama değil”
 Aynı bölgede çıkan yangınları sabotaj olarak değerlendirilebilir mi sorusuna yanıt veren Çelik, “Kesinlikle sabotaj değil. Burası benim dayımla ortak arazimiz. 50 ağaç daha göz göre göre yandı. Benim bahçe evim var, kundaklama olsa, vatandaş gider orayı yakar.” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Nazilli Haberleri