Milletvekili Yavuz, bilinçsizce açılan işletmelere dikkat çekti

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç’u ziyaret etti. Milletvekili Yavuz, buradaki konuşmasında bilinçsizce açılan işletmelere dikkat çekti.

GÜNAY PABUŞÇU - AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, ilçe ziyaretleri kapsamında soluğu Nazilli’de aldı. Bir dizi ziyaretlerde bulunan Milletvekili Yavuz, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç’u ziyaret ederek, esnafın son durumuna ilişkin bilgi aldı.

Nazilli’de esnaf odalarına kayıtlı 6 bin üye olduğunu kaydeden Başkan Öztunç, bazı esnafların kredi çekebilecek gücü kalmadığını ve siftah yapamadan kepenk kapattıklarını söyledi.

Pandeminin olumsuz şartlarından en çok etkilenen kesimlerin başında esnafların geldiğini ifade eden Milletvekili Yavuz, bilinçsiz bir şekilde işletme açmanın yaygınlığına dikkat çekti.

Milletvekili Yavuz, “Bu işte müşteri çok var, ben de açayım. Vatandaş görerek iş yeri açınca olmuyor ve patlıyor. Sivil toplum kuruluşların bu konuda girişimcilere eğitim vermesi gerekiyor. Çünkü bu zincirleme birbirini etkiliyor” diye konuştu.

İş yeri açmanın belirli kurallara bağlanması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Yavuz, şöyle devam etti; “Devletimiz de elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu süreçte paket servislerinin, alışveriş tarzlarının da değiştiğini millet olarak görüyoruz. Ben olumsuz ve umutsuz değilim, yalnızca koronavirüs kurallarına uymamız gerekiyor. Kural dediğimiz de çok basit. Ağzımızı karşımızdaki için, burnumuzu da kendimiz için kapatacağız. Tedbirlere uyarsak, bu yılın sonunda bu illetten kurtuluruz diye düşünüyorum.”

Öte yandan Milletvekili Yavuz, vaka sayılarının da azalmasıyla piyasaların rahatlamaya başlayacağını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Nazilli Haberleri