Nazilli Belediyesi Yıldıztepe’de yarım asırlık iyi içme suyu hattını yeniledi

Nazilli Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü üstyapı ve altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Yıldıztepe Mahallesi 33 Sokak’ta gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, kullanım ömrünü tamamlayan iyi içme suyu hattı baştan sona yenilendi.

Yaklaşık 285 metre uzunluğundaki alanda yürütülen çalışmalarla eski ve ekonomik ömrünü tamamlamış borular sökülerek yerine modern teknolojiyle üretilen, antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahip 63 milimetre çapında, 16 atü HDPE borular döşendi. Böylece bölgede uzun yıllardır hizmet veren ve zamanla yıpranan iyi içme suyu altyapısı modern standartlara uygun hale getirildi.

Nazilli Belediyesi ekipleri, yol yapım çalışmalarının ardından yeniden kazı yapılmasının önüne geçmek amacıyla altyapı yenilemelerini üstyapı yatırımlarıyla eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor. Bu sayede hem kamu kaynakları daha verimli kullanılıyor hem de vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçiliyor.

Gerçekleştirilen yenileme çalışmalarıyla birlikte eski borulardan kaynaklanan su kayıpları ve kaçakların önüne geçilirken, bölge sakinlerinin daha sağlıklı ve kesintisiz iyi içme suyuna ulaşması sağlandı.

Kentin geleceğini planlarken yalnızca yolları değil, yolların altında kalan iyi içme suyu altyapısını da yenilediklerini belirten Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak her yatırım bizim için büyük önem taşıyor. Bir yandan yollarımızı yenilerken diğer yandan yıllardır kullanılan ve artık ömrünü tamamlamış iyi içme suyu hatlarını da modern sistemlerle değiştiriyoruz. Böylece hem su kayıplarının önüne geçiyor hem de hemşehrilerimizin daha sağlıklı ve güvenli iyi içme suyuna ulaşmasını sağlıyoruz. Nazilli’mizin her mahallesinde ihtiyaç duyulan yatırımları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Aydın Ve İlçe Haberleri Haberleri