-DOĞUKAN ÖZTÜRK
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Nazilli Belediye Meydanı’nda basın açıklaması yaparak, emekçilerin tercihlerine müdahale edildiğini dile getirdi. Keskin’in açıklamalarına MHP İlçe Başkanı Hasan Eren ve Cumhur İttifakı belediye meclis üyeleri de destek verdi. Protesto kapsamında belediye binası önüne siyah çelenk bırakıldı.
İŞÇİNİN İRADESİ TEHDİT ALTINDA
Mehmet Keskin, anayasa ve ilgili yasalara aykırı şekilde işçilere baskı yapıldığını ifade ederek, “İşçinin sendikal tercihi baskı ve tehditlerle yönlendirilmeye çalışılıyor. Bu açıkça suçtur” dedi. Keskin, baskıların Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’in bilgisi dahilinde ve yakın çevresi tarafından yürütüldüğünü iddia etti.
MÜCADELEMİZ SİYASAL DEĞİL, EMEK MÜCADELESİDİR
Sendika yetkilileri, sürecin siyasi değil, işçi haklarını savunma mücadelesi olduğunu vurguladı. Keskin, “Biz kavga etmeye değil, işçinin hakkını savunmaya geldik” diyerek yetkililere çağrıda bulundu: “İşçiyi rahat bırakın.”dedi.