Aydın İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), 14 yıl önce 16 yaşındayken kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Osman Aktepe dosyasını, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yeniden incelemeye aldı.
Faili meçhul cinayet soruşturması kapsamında ekipler, Aktepe'nin aile bireylerini ve irtibatlı olduğu kişileri yaklaşık 9 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı. Telefon kayıtları ve elde edilen yeni delilleri titizlikle değerlendiren jandarma ekipleri, Aktepe'nin cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerine operasyon başlattı.
Operasyonda, aralarında maktulün babası ve dayısının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.
Şüphelilerin savcılıktaki sorguları sürüyor.