Nazilli’de et fiyatları analizi! Kasap esnafından ‘Halk Ege Et’ yorumları

2’nci şubesini açan Halk Ege Et’e vatandaşın ilgisi nasıl? Et fiyatları ne durumda? Kasap reyonlarındaki fiyatlardan farkı ne? Kasapların yeni şubeye bakışı nasıl? Havadis Gazetesi, müşterilere ve kasap esnafına mikrofon uzattı.

GÜNAY PABUŞÇU-Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2014 yılında kurulan Halk Ege Et’in Nazilli’de 2’nci, Aydın’da da 15'inci şubesi hizmete girdi. Zafer Mahallesi, Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde hizmete açılan Halk Ege Et, günlük kesim en iyi et ve en iyi fiyat garantisiyle halkı buluşturma iddiasını sürdürüyor. Bunun yanı sıra kadın kooperatiflerin el emeği olan doğal ürünleri de müşterilerine sunuyor.

Yeni şubeye vatandaşların yoğun ilgisi sürerken Nazilli Havadis Gazetesi  şubedeki etiketleri değerlendirdi. Müşterilerin en çok tercih ettiği et ürünlerinin fiyat listesini, kasap reyonlarındaki etiketlerle karşılaştıran Havadis Gazetesi, yeni şubeye ilişkin müşterilerden ve kasap esnafından yorum aldı.

Halk Ege Et Şubesi’nde kangal sucuğun kilogramı 58 lira, dana sucuğun kilogramı 55 lira, dana az yağlı kıymanın kilogramı  47,5 lira iken dana kemikli etin kilogramı ise 46 liradan satışa sunuluyor.

Kasaplarda ise bu fiyatlar neredeyse aynı olarak göze çarpıyor. Kangal sucuk kilogramı 55-60 lira, dana sucuk kilogramı 60 lira, dana kıyma kilogramı 45-50 lira bandındayken, kemikli dana eti kilogramı 40 liraya kadar düşebiliyor.

Alışverişlerinde Halk Ege Et’i tercih eden müşteriler Serap Çakaloğlu ve Mustafa Akbay, fiyatları ekonomik olarak değerlendirirken, bölgenin yerli, kaliteli ve hijyenik ürünlerini tüketmekten memnun olduklarını belirtiyor.

20 yılı aşkın süredir kasaplık yaptığını kaydeden Natural Kasap işletmesi sahibi Mithat Kahveci, “Halk Ege Et’in açılışı açıkçası beni ilgilendirmiyor. Beni tercih eden müşterilerim bellidir. Biz zaten fiyatlar konusunda müşterilerimize kolaylık sağlıyoruz” dedi.


 

“Belediye işini yapsın”
Nazilli’nin Halk Ege Et şubesine ihtiyacı olmadığına dikkat çeken Dostlar Kasap işletmesi sahibi Hakan Avcı, belediyeyi eleştirdi. Kasap Avcı, ”Halk Ege Et’in açılmasına gerek yoktu. Belediye esnafına destek değil, köstek oluyor. Herkes kendi işini yapsın. Nazilli’nin hizmet beklediği farklı alanlar var” diye konuştu.


Baba mesleğini gururla sürdürdüğünün altını çizen Şafak Kasap işletmesi sahibi Gürkan Bardak ise, “Belediye bunu vatandaşa hizmet olarak değerlendiriyor. Saygı duymaktan başka çaremiz yok. Ama piyasayı da etkilediği gerçek. Biz yine de işimizi en iyi şekilde yapmayı sürdüreceğiz” yorumunda bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Nazilli Haberleri