Nazilli'de Geleneksel Büyük Görkemli Boğa Güreşi için geri sayım başladı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen "Büyük Görkemli Boğa Güreşi" etkinlikleri, 23 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek.

Sümer Mahallesi'ndeki güreş sahasında saat 10.00'da başlayacak organizasyonda, Ege Bölgesi'nin farklı illerinden getirilen şampiyon ve yenilgisiz boğalar sahne alacak.

Kemal Dedem öncülüğünde, Onur Ak, Mustafa Ömür ve Akif Soytürk tarafından organize edilen etkinlikte; Aydın, İzmir, Muğla, Manisa ve Denizli'den toplam 50 pehlivan boğa mücadele edecek.

Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, bölge ekonomisine ve sosyal hayata katkı sağlaması hedeflenen etkinliğin festival havasında geçeceği belirtildi.

Güreşlere katılacak boğaların isimleri ve eşleşme detaylarının ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Ve İlçe Haberleri Haberleri