Nazilli’de içeride sınav, dışarıda dua

3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi bugün başladı. Nazilli’de adaylar girdikleri sınavda ter dökerken, aileleri de dışarıda çocuklarını dua ederek bekledi.

3 milyon 527 bin 466 öğrencinin başvuruda bulunduğu YKS; TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç farklı oturumda gerçekleştirilecek. YKS ilk oturumu bugün saat 10:15'te başladı. Öğrencilere 120 soru için 165 dakika verilecek. YKS ikinci oturumu AYT ve YDT sınavları ise 18 Haziran Pazar günü uygulanacak.

Nazilli’de de sınav heyecanı yaşandı. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

Velilerin heyecanlı bekleyişleri kameralara yansıdı. Adaylar girdikleri sınavda ter dökerken, aileleri de dışarıda çocuklarını Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek bekledi.

Adıyaman’dan gelen depremzede Ayşegül - Yaşar Bozkurt çiftinin kızı Yağmur Bozkurt da sınava girdi. Anne Bozkurt, kızının deprem nedeniyle sınava iyi hazırlanamadığını, çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Anne Pınar Gülüş ise, kızı İlayda Gülüş’ün yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğini, stresli bir süreç yaşadıklarını ve kızının okul öncesi öğretmenli bölümünü kazanmak istediğini kaydetti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Nazilli Haberleri