Nazilli'de medeniyetsiz yol!

Nazilli’de şehrin en işlek noktalarından biri olan Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi’ndeki altyapı ve üstyapı yetersizliği, araç sürücülerinin, bölgedeki esnafların ve vatandaşların en büyük çilesi haline geldi.

Kuvvetli sağanak yağışların ardından göle dönen, araç sürücülerine zor anlar yaşatan Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük handikaplarından biri olarak dikkat çekiyor. 

Şiddetli yağışların ardından yaşanan olumsuzluklar nedeniyle eleştirilen büyükşehir belediyesi somut adımlar atmamakta ısrar ediyor.

Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi’nden otogara kadar uzanan ve şehir merkezine yakışmayan bozuk yol nedeniyle alt takımları arızalanan sürücüler, soluğu sanayide alıyor.

Vatandaşı isyan ettiren yol, bu kenti yönetenler ve siyasiler bu yolu görmüyorlar mı sorusunu akıllara getiriyor.

Şiddetli yağışların ardından dükkanlarını su basan esnaflar ve vatandaşlar, yol çilelerinin artık son bulmasını bekliyor.

“Yol göle dönüyor, lağım kokusundan geçilmiyor”

2009’dan beri esnaflık yapan Mehmet Dere, şiddetli yağışların ardından yolu göle döndüğünü söyledi. Aracının alttakımlarını sürekli yenilediğini belirten Dere, “Burayı sel bastığında, buradaki demirleri biz zorla yaptırdık. Normalde bu yolun kenarına duvar öreceklerdi. Duvarlar, arabaların üzerine de devrilebilirdi. Yağışların ardından bir hafta boyunca lağım kokusu çekiyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışması şart. Sürekli su patlağı sorunlarıyla da karşı karşıya kalıyoruz.” dedi.

Trafik kazalarına davetiye çıkarıyor

Yılmaz Seven ise, caddede yol güvenliğinin olmadığını belirterek, sürekli trafik kazalarının yaşandığını söyledi.

Sanayi yolunun çift şeride elverişli olmadığının altını çizen esnaf Murat Gider, 92 Sokak’a koyulan dubaların trafik kazalarına neden olduğunu ileri sürdü.

“Dükkanımı 4 defa su bastı”

Yağışların ardından 4 defa dükkanını su bastığını ifade eden Ayhan Delen, “Bu bina yapıldığında bu yol 75 santimetre aşağıdaydı. O kadar dedik doldurmayın diye, şimdi dükkanı su basıyor. Bu yolu da dolduran belediye” diye konuştu.

“Düzenleme şart”

Minibüse binmek için sürekli aynı güzergahı kullanan Gamze Kaya, “Kentin en işlek caddelerden biri olmasına rağmen kaldırımların düzeni ve yolun yapısı çok bozuk. Özellikle sanayi gibi işlek güzergahlarda yolun düzenlenmesi gerekiyor. Ben sabah akşam burada minibüs bekliyorum. Gerek bindiğim gerek indiğim yer ise trafik ve yol açısından çok tehlikeli” yorumunda bulundu.

“Nereye ileteceksiniz iletin”

Esnaf Ali Çapkın ise, yol sorununun büyüklüğüne dikkat çekerek, “Yağmur yağdığında garaja ve dükkanlara sular doluyor. Bir tane ızgara bile yok. Nereye iletecekseniz iletin bunu” açıklamasında bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Nazilli Haberleri